fbpx
Польща купує 1798 ракет AGM-158, AIM-9X та AIM-120

Польща купує 1798 ракет AGM-158, AIM-9X та AIM-120

AIM-120 AMRAAM AIM-9 Авіаційне озброєння Європа Закупівлі Крилаті ракети Польща Сусіди США

Державний департамент Сполучених Штатів схвалив можливий продаж Польщі великої кількості ракетного озброєння класу «повітря-поверхня» і «повітря-повітря».

Про це йдеться на сайті Агентства з питань оборонної співпраці та безпеки Міноборони Сполучених Штатів.

Польща купує 821 крилату ракету AGM-158B-2 JASSM, 232 ракети AIM-9X Sidewinder Block II та 745 ракет AIM-120C-8.

Закупівля крилатих ракет «повітря-поверхня» AGM-158B-2 разом із супутнім обладнанням, матеріально-технічним забезпеченням, логістичними послугами, навчанням персоналу та програмною підтримкою коштуватиме Польщі 1,77 мільярда доларів.

Ракети «повітря-повітря» AIM-9X Sidewinder Block II разом із 16 блоками наведення та іншими супутніми послугами коштуватимуть польському бюджету 219,1 мільйона доларів.

AIM-120C-8 класу «повітря-повітря» закуповуватимуться разом із 50 пілонами LAU-129 та супутніми послугами і коштуватимуть 1,69 мільярда доларів.

У повідомленнях Агентства з питань оборонної співпраці йдеться, що ці продажі сприятимуть досягненню зовнішньополітичних цілей і цілей національної безпеки Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країни — члена НАТО, яка є рушієм політичної стабільності та економічного прогресу в Європі.

Польські оборонні закупівлі

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що шведська компанія Saab отримала замовлення від міністерства оборони Польщі на постачання ручних гранатометів Carl Gustaf M4.

Замовлення також передбачає постачання боєприпасів для гранатометів та навчального обладнання.

За даними польської сторони, йдеться про кілька тисяч гранатометів та кілька сотень тисяч боєприпасів до них. Вартість замовлення становить 12,9 млрд шведських крон, це близько 1,25 млрд доларів США.

Раніше, 28 лютого, повідомлялося, що Польща планує замінити свій парк розвідувальних бронемашин БРДМ-2 на вітчизняні Kleszcz.

Угода передбачатиме закупівлю 300 розвідувальних бронемашин Kleszcz, які постачатимуться з 2025 до 2035 року, тобто радянські машини заміщуватимуться поступово.

На початку лютого з’явилася інформація, що Державний департамент США ухвалив рішення про продаж уряду Польщі аеростатних систем радіолокаційної розвідки ASRR.

AIM-120 AMRAAM AIM-9 Авіаційне озброєння Європа Закупівлі Крилаті ракети Польща Сусіди США