fbpx
Польща отримала другу партію БПЛА Bayraktar TB2

Польща отримала другу партію БПЛА Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Польща Світ Сусіди

Військовим Польщі доставили другу партію турецьких ударних безпілотників Bayraktar TB2.

На території 12-ї бази безпілотних літальних апаратів у Мирославці відбулося приймання представниками армії нової партії БПЛА.

Раніше безпілотники було протестовано в Туреччині, а після доставки до Польщі у квітні успішно пройшли завершальні випробування перед передачею замовнику.

У комплект поставки, зокрема, увійшли: 6 безпілотників, 3 мобільні станції керування, а також блоки спостереження та датчики розпізнавання.

Нагадаємо, у 2021 році Польща підписала з турецькою компанією Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.S. контракт на закупівлю чотирьох безпілотних авіаційних комплексів.

До складу кожного комплексу входять 6 безпілотників Bayraktar TB2 (всього буде 24 БПЛА), супутнє обладнання, включаючи мобільні станції керування, РЛС, тренажери, комплект запчастин, а також надання послуг обслуговування та навчання особистого складу.

Вартість одного комплекту Bayraktar TB2 складає близько 67 млн доларів.

Контракт передбачає надання 24-місячної гарантії, а також передачу технологій, що дозволяють виконувати силами військовим Польщі обслуговування та ремонт обладнання, в т.ч. двигунів, планера, наземних станцій керування та камер.

У рамках укладеної угоди також купуються боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L та MAM-C.

Ілюстрація запусків боеприпасів MAM-C та MAM-L

У версії для армії Польщі безпілотники оснащуються РЛС із фазованими антенними решітками Osprey 30 італійської групи Leonardo. На кожен комплекс закуплено по дві РЛС.

Церемонія передачі Польщі першого комплексу відбулася на базі у Мирославці 28 жовтня 2022 року.

Радари Leonardo Osprey

Як планується, два комплекти Bayraktar TB2, що залишилися, будуть передані Повітряним силам Польщі до кінця 2024 року.

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Польща Світ Сусіди