fbpx
У Польщі відбулися перші польоти Bayraktar TB2

У Польщі відбулися перші польоти Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа Польща Світ Сусіди

У Польщі відбулися перші польоти  безпілотників Bayraktar TB2 під управлінням польських операторів.

Про це повідомив генеральний штаб польського війська.

Ці закуплені Варшавою БПЛА турецького виробництва базуються на 12-й базі безпілотних літальних апаратів, що розташована у місті Мирославєць.

За даними польського генштабу, перші тренувальні польоти відбулися 15 лютого 2023 року.

Також поляки опублікували відео польоту одного Bayraktar TB2.

Ці безпілотники можна використовувати як для спостереження і розвідки, так і для виконання бойових завдань з ураження різних об’єктів високоточним озброєнням.

Військо Польське отримало перші безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 турецького виробництва 28 жовтня минулого року. Разом із безпілотними літальними апаратами польські військові отримали наземні станції управління.

У версії для війська Польщі безпілотники Bayraktar TB2 оснащують радарами з фазованою антенною решіткою Osprey 30 від італійської компанії Leonardo. На кожен авіаційний комплекс Bayraktar TB2 закуповують по два таких радари.

Bayraktar TB2 для Польщі

У травні 2021 року сторони підписали угоду про постачання чотирьох комплектів безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2 для Збройних сил Польщі. У кожен комплект входить шість безпілотних літальних апаратів, тому загалом Польща отримає 24 турецькі безпілотники.

Контракт також включає поставку корегованих бомб із лазерним наведенням MAM-L і MAM–C, які дозволять реалізувати весь спектр тактичних завдань відповідно до призначення комплексу. Також передбачено постачання мобільних постів керування, РЛС, тренажерів та запчастин. Усі замовлені Bayraktar TB2 та боєприпаси мають надійти до кінця 2024 року.

Угода передбачає 24-місячну гарантію, навчальний та логістичний пакет, а також передачу технологій обслуговування та ремонту літальних апаратів, двигунів, наземних станцій управління і бортових камер.

У вересні 2022 року перша група польських операторів і технічного персоналу завершила навчання з експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа Польща Світ Сусіди