fbpx
Польща звела 40 км огорожі на кордоні з Білоруссю

Польща звела 40 км огорожі на кордоні з Білоруссю

Білорусь Європа Кордон Польща Сусіди

Польща побудувала 40 км огорожі вздовж кордону з Білоруссю.

Про це інформує Мілітарний.

Через наплив мігрантів, польська армія спорудила 40 кілометрів 2,5-метрового паркану на кордоні з сусідньою Білоруссю, про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак

Одночасно вздовж кордону створюється сітка для захисту тварин від травмувань.

Наприкінці серпні Польща вирішила побудувати паркан висотою 2,5 метра на кордоні з Білоруссю.

Тоді також було повідомлено, що польські військові разом з прикордонною службою вже патрулюють прикордонну ділянку з Білоруссю.

Глава канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик, коментуючи заяву щодо побудови паркану, сказав, що “Польща та країни Балтії будуть захищати свої кордони”.

Він нагадав, що східні кордони цих країн є також зовнішніми кордонами ЄС, і їх охорона “є обов’язком кожного уряду”. На запитання про будівництво паркану на кордоні він сказав, що ми маємо справу з “гібридною війною”.

В останні місяці тисячі мігрантів з Близького Сходу та інших країн перебралися з Білорусі не в одну лише Литву, але і в сусідніх країнах-членах ЄС також спостерігається зростання нелегальних перетинів кордону.

Польща і три країни Балтії – Естонія, Латвія і Литва – закликали ООН вжити заходів проти Білорусі за нібито заохочення мігрантів до незаконного перетину кордону в Європейський союз.

Вони назвали дії Мінська “гібридною атакою” у відповідь на санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

Інженерні загородження на кордоні між Литвою та Білоруссю

В свою чергу, Литва заявила, що до вересня 2022 року завершить будівництво 508-кілометрової стіни на кордоні з Білоруссю.

Білорусь Європа Кордон Польща Сусіди