fbpx
Порошенко передав військовим 2000 FPV-дронів

Порошенко передав військовим 2000 FPV-дронів

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Порошенко Україна

Народний депутат України Петро Порошенко передав нову партію ударних FPV-дронів для українських військових.

Новина оприлюднена на сайті “Європейської солідарності”.

Для Сил оборони Порошенко придбав 2000 ударних дронів різних типів загальною вартістю більше 30 мільйонів  гривень.

Це вже четверта партія, яку ми поставимо нашим Силам Оборони. Назви вже знайомі багатьом: «Бандера-буми», «Пегаси», «Мольфари», «Мамонти»“, – розповів Петро Порошенко.

Він підкреслив, що частина дронів була повністю укомплектована додатковим обладнанням. Зокрема, окрім плат ініціації, вони будуть оснащені бойовою частиною.

Деякі постачаємо відразу з бойовою частиною. Звісно, її встановлюємо спільно з військовослужбовцями, але постачаємо все ми“, – зазначив він.

Раніше політик зазначав, що фонд Порошенка щомісяця виділятиме 1 мільйон доларів в рамках яких будуть закуповуватись безпілотники для військових.

Замовлені дрони

Більша частина озвучених вище дронів є носіями легких бойових частин, котрі активно використовуються для ураження піхоти та бронетехніки на передовій.

Втім, серед придбаних дронів також був названий “Мамонт” – це важкий ударний безпілотник компанії Escadrone, що здатен нести на великі відстані бойову частину масою до 4 кг.

Завдяки можливості нести велике навантаження він активно використовується для знищення ворожих укріплень та фортифікацій.

Перші серійні безпілотники цієї моделі засвітились у використанні українських військових кілька тижнів тому на лівому березі Херсонщини, де уражали російських військових в районі селища Кринки.

Нагадаємо, що в лютому цього року Порошенко передав українським військовим партію безпілотників, до якої увійшло 900 FPV-дронів та 100 інших моделей.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Порошенко Україна