fbpx
ПС США протестували найновішу версію ракети AMRAAM

ПС США протестували найновішу версію ракети AMRAAM

F-16 Raytheon Авіаційне озброєння Винищувач Закупівлі ОПК США

Повітряні сили США та компанія Raytheon успішно завершили всі дослідно-конструкторські та експлуатаційні випробування ракети AIM-120D-3.

Про це компанія Raytheon повідомила на своєму веб-сайті.

Випробування завершилися пуском ракети з F-16.

«Ми нарощуємо виробництво AMRAAM більшими темпами, ніж будь-коли раніше в історії цієї програми», – сказав Пол Ферраро, президент Air Power компанії Raytheon.

Перше бойове випробування AIM-120D-3 відбулося в липні 2022 року. План модернізації AIM-120 був оголошений у 2021 році.

На початку цього року компанія Raytheon отримала контракт вартістю у 1,15 млрд доларів на постачання ракет AIM-120D-3 та C-8.

До цього, у серпні 2022 року компанія отримала контракт вартістю 972 млн доларів, що передбачав оновлення програмного та апаратного забезпечення для ракет AIM-120C8.

Дослідно-конструкторські та експлуатаційні випробування ракети включали використання ракети на літаках четвертого і п’ятого поколінь ВМС і ВПС США.

«Льотні випробування нової ракети AIM-120D-3 продемонстрували покращення апаратних і програмних можливостей ракети. Я радий, що наші винищувачі матимуть на озброєнні цей новітній варіант ракети AIM-120», – заявив керівник програми AMRAAM полковник Шон Бредлі.

AIM-120D-3 є найсучаснішим варіантом ракети AMRAAM, розробленим в рамках програми Form, Fit, Function Refresh (Форма, Відповідність, Функція і Оновлення).

В рамках програми проводиться модернізація апаратури ракети, що дозволяє безперервно вдосконалювати програмне забезпечення.

Дальність ураження ракети нового покоління повинна сягати 180 кілометрів.

F-16 Raytheon Авіаційне озброєння Винищувач Закупівлі ОПК США