fbpx
ПС ЗСУ показали застосування HARM з МиГ-29

ПС ЗСУ показали застосування HARM з МиГ-29

Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Війна з Росією Військова допомога МиГ-29 Модернізація ПС ЗСУ США

Українські військові показали бойове застосування американських протирадіолокаційних ракет HARM винищувачем МиГ-29.

Кадри бойової роботи опублікувало Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Це відео підтверджує, що Україна використовує винищувачі радянського виробництва для стрільби ракетами AGM-88 HARM, що призначені для ураження радарів.

«Український пілот зняв і змонтував відео бойової роботи. Іван присвячує це відео своєму полеглому побратиму Євгену Лисенку, який героїчно загинув у повітряному бою з російськими окупантами 9 березня», – повідомили у ПС ЗСУ.

У кадр потрапила ракета AGM-88 з конічною формою носової частини, під крилом МиГ-29 поруч з ракетою класу «повітря-повітря» Р-73. Пізніше на відео показані пуски цих ракет з винищувача.

Раніше стало відомо, що США адаптували протирадіолокаційні ракети HARM для винищувачів МиГ-29.

Заступник голови Пентагону Колін Каль повідомив, що українці останніми тижнями з великим успіхом використовують ракети AGM-88.

На початку серпня почали з’являтися перші новини про ураження російських позицій ракетами AGM-88 HARM. Але тоді не було відомо з якої платформи військові України застосовують американські ракети.

8 серпня у Міністерві оборони США підтвердили, що надали Повітряним Силам ЗС України протирадіолокаційні ракети.

Ракета AGM-88 HARM

AGM-88 High-speed Anti-Radar Missile – високошвидкісна протирадіолокаційна ракета, прийнята на озброєння в США у 1983 році.

Ракета AGM-88 HARM

Ракета наводитися на високочастотні РЛС. HARM обчислює розташування цілі й здатна її уразити, навіть якщо РЛС була вимкнена. Останні модифікації призначені для ураження РЛС зі зміною робочих частот.

Модель ракети AGM-88 HARM

HARM призначена для американських бойових літаків, деяких європейських та тепер винищувачів радянського виробництва, якими озброєнні Повітряних Сил ЗС України.

Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Війна з Росією Військова допомога МиГ-29 Модернізація ПС ЗСУ США