fbpx
Raytheon побудує дві мікрохвильові антени для боротьби з повітряними цілями

Raytheon побудує дві мікрохвильові антени для боротьби з повітряними цілями

Raytheon ОПК ППО та ПРО США

Компанія Raytheon спроектує, побудує та випробує дві потужні мікрохвильові антенні системи, які використовуватимуть спрямовану енергію для ураження повітряних цілей.

Про це компанія повідомила на своєму вебсайті.

Системи розробляються у рамках програми ВМФ США Directed Energy Front-line Electromagnetic Neutralization and Defeat (DEFEND), вони мають бути міцними і транспортабельними, щоб мати можливість розгортатися на передовій.

Вартість трирічного контракту оцінюється у 31,3 млн доларів, компанія уклала його з Центром надводних бойових дій ВМФ США. Очікується, що прототипи будуть доставлені у 2024 і 2026 фінансових роках.

«Некінетичні оборонні системи є ключовою частиною національної оборонної стратегії Америки», – сказав Колін Вілан, президент з передових технологій компанії Raytheon.

Він додав, що мікрохвильові системи від Raytheon – це економічно ефективні і надійні рішення.

Нові прототипи систем ґрунтуються на багаторічному досвіді компанії Raytheon у розробці таких засобів, як контр-електронна високопотужна мікрохвильова система захисту повітряних баз збільшеного радіусу дії, відома як CHIMERA.

Робота над цим контрактом ведеться в Тусоні, штат Арізона, у партнерстві з Дослідницькою лабораторією ПС США, Центром надводних бойових дій ВМС США та заступником міністра оборони США з питань досліджень та інженерних розробок.

У жовтні “Мілітарний” повідомляв, що Raytheon у партнерстві з ізраїльською компанією Rafael Advanced Defense Systems побудує виробничий комплекс у Східному Камдені, штат Арканзас.

Комплекс потрібен для розгортання виробництва ракет Tamir системи Iron Dome і її американського варіанту SkyHunter.

Через створене спільне підприємство Raytheon-Rafael Area Protection Systems компанії зобов’язалися інвестувати 33 мільйони доларів США в будівництво нового заводу.

Після введення в експлуатацію завод вироблятиме ракети для Корпусу морської піхоти США та американських союзників.

Raytheon ОПК ППО та ПРО США