fbpx
Речник Путіна прозоро натякнув на поставки зброї РФ в ОРДЛО

Речник Путіна прозоро натякнув на поставки зброї РФ в ОРДЛО

ОРДЛО Російська агресія

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков фактично визнав, що Росія постачаяє зброю окупантам та колаборантам окупаційного режиму на непідконтрольні Україні території Донецької і Луганської області.

Про це доповідає Мілітарний з посиланням на російський Інтерфакс.

Пєскова попросили прокоментувати вислови Путіна кількарічної давнини. Тоді, у 2019 році, президент РФ Путін сказав, що військові формування, які окупували ОРДЛО беруть артилерію та бронетехніку “у структур держав, які їм симпатизують”.

На це речник глави держави-агресора відповів наступним чином:

Я не можу нічого до цього додати і не можу якось уточнити тут. Очевидно, що, звичайно, якщо є попит для самооборони, то пропозиції завжди знаходяться

Така риторика Кремля може бути завуальованою погрозами Україні активізувати бойові дії на Донбасі. Загострення вже розпочалося кілька днів тому, коли росіяни здійснили артилерійський обстріл українських позицій.

Заяви лунають на фоні радикальних заходів по ліквідації проросійського табору в українській політиці та медіапросторі та посилення підтримки України з боку адміністрації Байдена.

З приводу військової допомоги США  Україні Пєсков заявив:

Американці продовжують накачувати оборонний потенціал України. Україні ніхто не загрожує. Навпаки, це провокує ці самі українські “гарячі голови”, які напевно стоять, в тому числі, за цими внутрішніми репресіями. Їх накачують на прояв агресивності, в тому числі, конкретно агресивності в рішенні проблем південного сходу.

Нагадаємо, РНБОУ 19 лютого 2021 року ухвалила рішення про запровадження санкцій проти “кума Путіна”, лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та його оточення і бізнесу. Підстава – фінансування тероризму. 20 лютого президент України Володимир Зеленський ввів ці санкції в дію своїм Указом.

ОРДЛО Російська агресія