fbpx
Росія знову перенесла терміни завершення ремонту «Адмирал Кузнецов»

Росія знову перенесла терміни завершення ремонту «Адмирал Кузнецов»

Азія ВМФ Росії Росія Світ Судноремонт Сусіди Флот

Росія знову перенесла терміни завершення ремонту авіаносного крейсера «Адмирал Кузнецов».

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлень російських інформаційних ресурсів, стало відомо, що модернізацію важкого авіаносного крейсера «Адмирал Кузнецов» планують завершити в 2023 році, і в кінці того ж року його мають передади Військово-морського флоту Росії.

“Ремонт з модернізацією «Адмирал Кузнецов» завершиться в першій половині 2023 року. Будуть замінені повністю авіоніка, льотна палуба з трампліном, енергетичне обладнання, силова установка. Корабель отримає нову систему управління зльотом і посадкою літаків цілком вітчизняної розробки. Склад палубної авіації залишиться колишній, ударного озброєння на крейсері не буде, його оснастять зенітним ракетно-гарматним комплексом «Панцир-М», – сказав віце-президент з військового кораблебудування Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Володимир Корольов.

Авіанесучий крейсер "Адмірал Кузнєцов" у сухому доці ПД-50

За його словами, авіаносний корабель в червні-липні 2023 року після завершення ремонту вийде в море на випробування, які триватимуть близько року. “В кінці 2023 року «Адмирал Кузнецов» планується передати флоту”, – додав віце-президент ОСК.

Варто згадати, що у минулому році, повідомлялося, що “обсяги будівельних робіт, необхідні для докування «Адмирала Кузнецова», планувалися завершити в травні 2021 року. Це мало дозволити виконати ремонт крейсера в заплановані терміни”, – таке розповідали в ОСК.

Авіанесучий крейсер Адмирал Кузнецов

При цьому ряд джерел мав сумніви стосовно того, що «Адмирал Кузнецов» буде здано навіть у 2022 році.

Тоді повідомлялося, що після проведення дефектації обсяг необхідних робіт на крейсері збільшився на третину за бажанням замовника. Деякі системи, які раніше планувалися під огляд, вирішено було відремонтувати.

Це збільшило терміни на вісім місяців від початкових графіків виконання робіт.

В ніч на 30 жовтня 2018 року, в Росії затонув плавучий док ПД-50, на якому, саме в цей час, проводився ремонт єдиного у ВМФ РФ авіаносного судна «Адмирал Кузнецов». За словами офіційних представників ВМФ, сам корабель в цей час завершував ремонтні роботи і був від’єднаний від доку, тому разом з доком на дно не пішов, що, правда, не врятувало його від пошкоджень.

Характер самих пошкоджень спочатку замовчувався, але потім таки був визнаний.

А вже у грудні 2019 року, стався інший інцидент, в Мурманській області Росії загорівся авіаносний крейсер «Адмирал Кузнецов», на той час на ньому відбувалися ремонті та модернізаційні роботи, які тривають вже декілька років.

 

Азія ВМФ Росії Росія Світ Судноремонт Сусіди Флот