fbpx
Росіяни встановили морський бомбомет РБУ-6000 на МТ-ЛБ

Росіяни встановили морський бомбомет РБУ-6000 на МТ-ЛБ

Бронетехніка Війна з Росією МТ-ЛБ Росія РСЗВ

Росіяни встановили корабельний реактивний морський бомбомет РБУ-6000 “Смерч-2” на МТ-ЛБ.

Відповідні фото з’явилися у соціальних мережах.

РБУ-6000 – це радянський морський бомбомет зі стаціонарною навідною в двох площинах установкою з дванадцятьма радіально розташованими стволами.

Він розроблений НИИ-1 (Научно исследовательский институт – 1) і прийнятий на озброєння ВМФ СРСР у 1961 році.

Система призначена для знищення торпед і підводних човнів противника.

Граничні кути наведення РБУ-6000 у вертикальній площині – від -15° до +60°, у горизонтальній площині за курсовим кутом – від 0° до +180°.

Швидкість приводів наведення в автоматичному режимі складає 30 ° на секунду, у ручному – 4 ° градуси на секунду. Найімовірніше, встановлена на МТ-ЛБ установка має саме ручний привід.

Пускова установка озброюється глибинними бомбами РГБ-60 з підривною системою УДВ-60.

Бомби мають масу в 113,6 кілограмів та швидкість польоту до 300 метрів на секунду. Максимальна дальність ураження сягає 5230 метрів.

Спираючись на це можна припустити, що росіяни будуть використовувати нову установку як РСЗВ ближнього радіусу дії.

Встановлена на кораблях РБУ-6000 має спеціальний механізм заряджання боєприпасів з погребу під установкою. Встановлена на МТ-ЛБ установка буде заряджатися вручну.

Відповідно, найімовірніше, буде відсутня система керування вогнем “Буря”. Тому наведення на ціль також буде виконуватися в ручному режимі, що негативно скажеться на точності установки.

Росіяни не вперше встановлюють морські реактивні установки на МТ-ЛБ, “Мілітарний” повідомляв про російські машини, що оснащувалися радянським вогнеметно-запалювальним комплексом А-22 “Огонь”.

Тоді росіяни інтегрували на ці пускові установки прицільні засоби для ручного наведення на ціль без використання корабельних систем.

Читайте більше про розробки на базі МТ-ЛБ у статті на “Мілітарному”: “МТ-ЛБ: бойова колісниця російсько-української війни”

Бронетехніка Війна з Росією МТ-ЛБ Росія РСЗВ