fbpx
СБУ атакувала російський військовий табір — ЗМІ

СБУ атакувала російський військовий табір — ЗМІ

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія

Служба безпеки України нанесла удар по російському військовому табору у Курській області.

Про це повідомляє видання “РБК-Україна” з посиланням на джерела в СБУ.

Повідомляється, що удар був нанесений по польовому табору росіян біля села Постоялі двори у Курській області. Для атаки застосовувались безпілотники.

На оприлюдненому відно показано вогонь зенітної артилерії у нічному небі та періодичні спалахи від наземних вибухів, що може свідчити про влучання та, імовірно, ураження цілей.

Тут, неподалік від військового аеродрому «Халино», розміщувались до 3 тисяч російських військових та близько 80 одиниць військової техніки“, – повідомило джерело.

Співрозмовники видання наголосили, що точна кількість ворожих втрат уточнюється. За їх словами,  ураження були потужними, було зафіксовано щонайменше 18 влучань дронів по табору.

Зенітна артилерія, що вела вогонь по ударним безпілотникам, імовірно, належала до системи протиповітряної оборони аеродрому “Халино”.

Військовий об’єкт розташований у 15 кілометрах від Курську та знаходиться більш ніж в ста кілометрах від російсько-українського кордону.

Це вже не перша подібна операція. 24 вересня аеродром “Халино” був атакований українським ударним безпілотником.

За словами представників ГУР, внаслідок операції були вбиті або отримали поранення: командир авіаполку, його заступник, група офіцерів-авіаторів та представник ФСБ.

На аеродромі дислокується 14 гвардійський авіаційний полк ім. Жданова, що озброєнний винищувачами Су-30СМ. Саме з нього літаки виконують вильоти для виконання бойових завдань в Україні.

Варто зазначити, що того разу атака по військовому об’єкту була проведена також із залученням ударних безпілотників.

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія