fbpx
СБУ затримала російського інформатора у Краматорську 

СБУ затримала російського інформатора у Краматорську 

Війна з Росією Держзрада Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна

Контррозвідка СБУ затримала російського інформатора, який працював на ворожу спецслужбу ФСБ.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Зловмисник передавав ворогу інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових територіях області Донецької області та у Краматорську.

Найбільше ворога цікавило місця розміщення особового складу та військової техніки українських захисників у місті Краматорськ.

Для збору інформації з великих відстаней, він використовував оптичний приціл від вогнепальної зброї. Затриманий особисто об’їжджав місто та фіксував місця розміщення та переміщення Сил оборони.

Також зловмисник знаходив тимчасові місця базування військовослужбовців, фіксував їх та пересилав ворогу з точною геоприв’язкою до місцевості.

Розвідвідомості потрібні були окупантам для підготовки нових ракетних ударів та запуски дронів-камікадзе по прифронтовому місту

Затримання зловмисника відбулося коли він перебував у себе вдома. Співробітникам СБУ вдалося встановити його місце перебування, а також точну адресу.

За даними слідства, фігурантом є 30-річний місцевий житель, якого на початку цього року спецслужба РФ дистанційно залучила до співпраці як прихильника кремлівської ідеології. Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листування з російською воєнною розвідкою.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому інформатору про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі затриманий перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ, яким виявився ексзаступник голови громади на Сумщині.

Затриманий виявився “законсервованим” агентом російської спецслужби ФСБ, який збирав розвідінформацію на прикордонній території Сумщини.

Війна з Росією Держзрада Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна