fbpx
СБУ затримала церковну хористку коригувальницю на Запоріжжі 

СБУ затримала церковну хористку коригувальницю на Запоріжжі 

Війна з Росією Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна

СБУ затримала російську прихильницю, яка корегувала ракетні удари по Запоріжжю та очікувала окупацію регіону.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

За даними слідства, затриманою виявилась церковна хористка та дружина настоятеля місцевого храму УПЦ (МП). Вона передавала російській спецслужбі координати можливих місць базування Сил оборони України поблизу обласного центра.

Насамперед ворога цікавили тимчасові місця дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Завдяки оперативним діям Служби Безпеки України, вдалося встановити місце проживання та затримали її у власному помешканні в одному із селищ неподалік Запоріжжя.

Як встановило слідство, затримана ще з самого початку повномасштабного вторгнення РФ на Україну підтримувала дії російських загарбників. Вона сподівалась, що російській армії вдасться захопити весь південний регіон України.

Крім того, вона тримала постійний зв’язок зі своїми знайомими з Москви, яким розповідала про це.

Згодом фігурантка почала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади.

Відповідну фото та відеофіксацію з прив’язкою до місцевості вона здійснювала на свій власний телефон, через який же і відправляла відповідну інформацію своїм знайомим.

Далі, отриману інформацію, знайомі з Москви передавали російським спецслужбам. Під час обшуків за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі закритої інформації.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, контррозвідка СБУ провела спецоперацію з затримання в Одесі агента ФСБ, який планував проводити диверсії в регіоні.

За матеріалами слідства, фігурант активно займався самопіаром та мав на меті стати потенційним кандидатом у народні депутати України.

Для реалізації цього плану, затриманий вступив до місцевої громадської організації, яка займається питанням екології, а також розмістив свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах які курсують містом.

Війна з Росією Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна