fbpx
СБУ затримала учасника терористичної організації «ІДІЛ»

СБУ затримала учасника терористичної організації «ІДІЛ»

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Затримання Інтерпол СБУ Тероризм Україна

На Одещині Служба безпеки України затримала учасника міжнародної терористичної організації «ІДІЛ».

Про це інформує Мілітарний.

Затриманий є вихідцем із Центральної Азії та перебував у розшуку по лінії Інтерполу за вчинення злочинів, пов’язаних із фінансуванням терористичної діяльності, повідомили у СБУ.

За даними Служби безпеки, у 2014-2016 роках зловмисник перебував на території Республіки Туреччина, де був завербований членами міжнародної терористичної організації «Ісламська держава».

Переховуючись від правоохоронних органів, іноземець прибув до України. Перебував у нашій державі із порушенням вимог міграційного законодавства, – повідомили у відомстві.

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту.

Операція із розшуку та затримання проводилась спільно з Національним центральним бюро Інтерполу в Україні.

Випадки затримання учасників міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» в Україні непоодинокі, в серпні у Києві затримали учасницю терористичної організації, яка перебувала у розшуку за лінією Інтерполу.

У жовтні 2020 року СБУ звітувала про затримання в Одесі учасника міжнародної терористичної організації.

Також у вересні 2020 року у Києві СБУ затримала одного із керівників терористичної організації «Ісламська держава», який перебуває у розшуку Інтерполу.

Фото з матеріалів СБУ

За отриманими даними повідомлялось, що злочинець є вихідцем з однієї з пострадянських країн та входить до керівної ланки терористів «ІД».

У серпні 2020 року у Житомирі співробітниками Служби Безпеки України було затримано бойовика «ІДІЛ» («Ісламська Держава»). Мешканець однієї з країн Центральної Азії прибув на територію нашої держави для уникнення від кримінальної відповідальності.

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Затримання Інтерпол СБУ Тероризм Україна