fbpx
СБУ затримала військового ЗСУ, який «працював» на «МДБ ДНР»

СБУ затримала військового ЗСУ, який «працював» на «МДБ ДНР»

Затримання СБУ Україна Шпигунство

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала військового ЗСУ, який «працював» на «МДБ ДНР».

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними досудового слідства, він був завербований підконтрольним спецслужбам РФ так званим «міністерством державної безпеки ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що за завданням кураторів зловмисник збирав і передавав інформацію про місця дислокації, сили і засоби однієї з аеромобільних бригад ЗСУ, яка бере участь у проведенні ООС.

Він також ініціативно висловлював готовність до проведення активних диверсійних актів проти українських військових.

Військовослужбовець накопичував зброю та засоби ураження, які було виявлено та вилучено під час проведення санкціонованих обшуків.

Правоохоронці затримали агента ворожої спецслужби згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Військовий квиток затриманого бійця 1

Тривають невідкладні слідчі дії. Заходи здійснювались під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил.

У травні оперативники військової контррозвідки СБУ викрили колишнього бойовика у підрозділі ЗСУ в районі операції Об’єднаних сил.

Чоловік у 2014 році у складі незаконних збройних формувань так званої «ДНР» зі зброєю в руках перебував на одному з блокпостів у Слов’янську на Донеччині. Він здійснював огляд і перевірку документів громадян і транспортних засобів.

Слідчі зазначили, що зловмисник невдовзі після цього, залишив бойовиків, а згодом, надавши недостовірні дані через військкомат, влаштувався до української армії. Він ніс службу в одній з частин у Донецькій області.

Затримання СБУ Україна Шпигунство