fbpx
США евакуюють частину посольства з Кабула

США евакуюють частину посольства з Кабула

Азія Афганістан Світ США

США евакуюють частину посольства з столиці Афганістану Кабула.

Про це пише видання Департаменту оборони США Stars and Stripes.

Для цього у аеропорт Кабула прибудуть 3 тисячі американських морських піхотинців, що забезпечуватимуть безпеку в ході евакуації частини персоналу.

Рішення про скорочення штату в посольстві оголосив представник Держдепу Нед Прайс та пов’язано з погіршенням безпеки у країні. За його словами, дипломатична робота в посольстві продовжиться.

Американські війська вводяться в Афганістан для надання додаткової наземної та повітряної підтримки безпеки американців, які відправлятимуться з аеропорту Кабула.

Цей крок свідчить про відсутність впевненості адміністрації Байдена у спроможності уряду Афганістану забезпечити достатню безпеку у столиці, коли таліби розпочали наступ, який останніми днями стрімко завойовує ключові міста.

Афганські HMMWV у Гераті

Пентагон утримував близько 650 військових в Афганістані для підтримки безпеки посольства США, а також роботи аеропорту в Кабулі.

Посадовець заявив, що для виведення частини персоналу посольства необхідно залучити додаткову кількість військовослужбовців, а також авіацію.

Зараз Сполучені Штати продовжують підтримувати афганських військових з обмеженими авіаударами, але вони поки що не зробили стратегічних змін і планується офіційне виведення військ з країни до 31 серпня.


Таліби захопили Мі-24 придбаний Індією у Білорусі для Афганістану


Байден може продовжити авіаудари і після цієї дати , але з огляду на його тверду позицію щодо припинення війни, це видається малоймовірним.

Остання американська військова оцінка, з урахуванням останніх досягнень «Талібану» говорить, що Кабул може пасти до вересня, і що країна може повністю підкоритись талібам упродовж кількох місяців.

Азія Афганістан Світ США