fbpx
США опублікували знімки бойових літаків Росії в Лівії

США опублікували знімки бойових літаків Росії в Лівії

Авіація Африка Близький Схід Лівія МиГ-29 Росія Світ Су-24 США

Африканське командування США повідомляє, що Москва перекинула військові винищувачі до Лівії.

Про це йдеться у заяві U.S. Africa Command.

Військові США заявляють, що Москва недавно розгорнула бойові винищувачі в Лівії для підтримки російських найманців.

«Російські військові літаки, швидше за все, забезпечать безпосередню авіаційну підтримку і наступальні обстріли для ПВК групи “Вагнер”, яка підтримує боротьбу Лівійської національної армії проти міжнародно визнаного уряду національної згоди Лівії», – повідомили американські військові.

Відзначається, що винищувачі прибули до Лівії з авіабази в Росії, після транзиту через Сирію, де, як повідомляється, вони були перефарбовані для маскування їх російського походження.

Фото російських літаків. Джерело: U.S. Africa Command

“Занадто довго Росія повністю заперечувала свою причетність до триваючого лівійського конфлікту. Що ж, зараз це неможливо заперечувати. Ми спостерігали, як Росія направляла винищувачі четвертого покоління в Лівію – на кожному кроці. LNA і приватні військові компанії не можуть озброювати, експлуатувати й підтримувати цих бійців без державної підтримки – підтримки, яку вони отримують від Росії”, – заявив головнокомандувач ЗС США в Африці, генерал армії Стівен Таунсенд.

Знімки літаків

Як писав 21 травня наш блогер Urich у дайджесті подій на Близькому Сході, в Лівію з Росії прибули літаки МіГ-29 та Су-24.

Африканське командування США, опублікувало знімки російських літаків (частина знімків могла бути зроблена ще в Сирії – редакція).

Реакція Росії

Росія зайняла позицію заперечення. У комітеті Держдуми з оборони назвали фейком твердження військових США про російські літаки в Лівії.

«Чергова страшилка по-американськи. Це фейк і дезінформація в дусі колишніх американських адміністрацій», – заявив заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов.

Авіація Африка Близький Схід Лівія МиГ-29 Росія Світ Су-24 США