fbpx
США передали Косово 55 броньованих машин

США передали Косово 55 броньованих машин

Балкани Бронетехніка Європа Косово Світ

США передали Силам безпеки Косова 55 броньованих машин.

Про це інформує Мілітарний.

В урочистій церемонії на базі у Приштині, організованій Міністерством оборони та Генеральним штабом Сил безпеки Косова, за участі президента Косово Вьоса Османі та прем’єр-міністр Альбін Курті, відбулася передача броньованих машин, повідомляє «Європейська правда».

Судячи з оприлюднених фото, Косово були передані броньовані автомобілі HMMWV та бронетранспортери M1117, загальною кількістю 55 одиниць.

Президент Османі подякувала США за це пожертвування і сказала, що народ Косова завжди буде вдячний американському народові.

Вона також висловила сподівання, що на наступному етапі допомоги США передадуть Косову гелікоптери, яких не вистачає косовським силам безпеки.

США активно підтримують косовські сили безпеки чисельністю 3400 осіб, які були перетворені в регулярну армію більше двох років тому, хоча їх назва не була змінена на збройні сили, як планувалося.

Очікується, що через десять років у Сил безпеки Косова буде 5 000 військовослужбовців і 3 000 резервістів, в основному для роботи в кризових ситуаціях та операцій щодо захисту цивільного населення.

Раніше у червні, США передали Силам безпеки Косово бронетранспортери M1117 у кількості 5 одиниць.

Окрім цього, Сполучені Штати вже передавали цій частково визнаній балканській країні бронеавтомобілі HMMWV.

Бронетранспортери M1117 передані США Косово

У 2019 році Косово отримали партію з 27 військових машин в рамках військової допомоги від США, ще 24 машини були придбані за кошти часткового визнаного уряду Косова.

Тоді командувач силами безпеки Косово наголосив, що дані про кількість та ціну техніки в наразі є секретними, але додав, що про це можна буде говорити в майбутньому.

Балкани Бронетехніка Європа Косово Світ