fbpx
США передають Україні касетні боєприпаси, ракети для ППО і HIMARS

США передають Україні касетні боєприпаси, ракети для ППО і HIMARS

AN/TWQ-1 Avenger Javelin M142 HIMARS Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО ПТРК ПТРК TOW 2 Світ США Україна Україна-США

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні.

Про йдеться у повідомленні на сайті Департаменту оборони США.

Вартість цього траншу становить 325 мільйонів доларів.

Про передачу додаткової зброї оголосили на зустрічі Джо Байдена із Володимиром Зеленським під час його візиту до США.

Зокрема, новий пакет включає ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger та додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем М142 HIMARS.

Самохідний зенітно-ракетний комплекс AN/TWQ-1 Avenger українських військових. Квітень 2023. Україна. Кадр з відео армії України

Також українські військові отримають великокаліберні кулемети калібру 12,7-мм (Browning M2) для боротьби з безпілотниками.

Пакет посилить й українську ствольну артилерію: передається друга партія касетних снарядів (DPICM) калібру 155-мм та боєприпаси 105-мм.

Для боротьби з російською бронетехнікою Сили оборони України отримають протитанкові ракети TOW та Javelin, а також одноразові гранатомети AT-4.

ПТРК TOW Фото з відкритих джерел

Українським піхотинцям передадуть понад 3 мільйони набоїв до стрілецької зброї, 59 легких тактичних машин, підривні боєприпаси для знешкодження перешкод, а також запасні частини й послуги з технічного обслуговування та інше польове обладнання.

Також під час зустрічі Байдена та Зеленського стало відомо, що перші американські основні бойові танки Abrams надійдуть до України наступного тижня.

Раніше Пентагон на запит України продовжив навчання військових ЗСУ на M1 Abrams ще на кілька тижнів. Поки триває переоснащення 31 танка, які були обіцяні в межах американської військової допомоги.

США продовжують працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у безпековій допомозі у протистоянні російському вторгненню.

AN/TWQ-1 Avenger Javelin M142 HIMARS Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО ПТРК ПТРК TOW 2 Світ США Україна Україна-США