fbpx
США підготували для України новий пакет оборонної допомоги на 275 млн доларів – АР

США підготували для України новий пакет оборонної допомоги на 275 млн доларів – АР

M142 HIMARS Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога ЗСУ РСЗВ Світ США Україна Україна-США

Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет оборонної допомоги на суму 275 мільйонів доларів.

Про це пише Associated Press із посиланням на чотирьох представників американської адміністрації.

Американські чиновники дали свій коментар анонімно.

За даними посадовців, про черговий пакет підтримки планують оголосити сьогодні, 28 жовтня.

Нова допомога від Сполучених Штатів буде спрямована переважно на поповнення запасів артилерійських боєприпасів для вже наявних у Збройних Силах України західних систем озброєнь.

У тому числі будуть передані додаткові високоточні реактивні боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем M142 HIMARS.

У американському виданні зазначили, що Україна успішно використовує HIMARS у своєму контрнаступі проти окупаційних військ Росії.

Нагадуємо, у жовтні Збройні Сили України отримали чотири додаткові установки HIMARS від Сполучених Штатів. Нова партія озброєння надійшла напередодні шостої зустрічі у рамках формату “Рамштайн” щодо підтримки України.

А уже 14 жовтня міністерство оборони Сполучених Штатів оприлюднило вміст нового пакету військової допомоги для України на суму 725 млн доларів.

Протирадіолокаційна ракета AGM-88 HARM на українському винищувачі МиГ-29. Вересень 2022. Україна. Кадр з відео "Мілітарного"

Зокрема, у цей пакет увійшли: додаткові артилерійські боєприпаси; авіаційні протирадіолокаційні ракети HARM; понад 200 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів (HMMWV); протитанкове озброєння; стрілецька зброя з боєприпасами до неї та медичні засоби.

Загалом США у рамках програми міжнародної технічної допомоги надали Україні понад мільйон боєприпасів до різних артилерійських систем.

Ця допомога включає до 903 000 стандартних 155-мм осколкових гаубичних боєприпасів, а також 3000 керованих снарядів M982 Excalibur, 7000 снарядів дистанційної системи протитанкового мінування (RAAM) і 180 000 105-мм гаубичних снарядів. Загалом це понад 1,09 мільйона снарядів, які разом важать більше 50 000 тонн.

M142 HIMARS Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога ЗСУ РСЗВ Світ США Україна Україна-США