fbpx
США схвалили продаж озброєння для Австралії

США схвалили продаж озброєння для Австралії

Авіація Австралія Бронетехніка Гелікоптери Світ Танк "Abrams"

Державний департамент США схвалив потенційні угоди з Австралією на продаж озброєння на загальну суму 1,94 млрд. доларів.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Defense World.

Відповідно до викладеної інформації, мова йде про бронетехніку, а саме 160 корпусів танків M1A1 з подальшим переобладнанням всіх (або частини з них) до рівня M1A2 SEPv3 Abrams, 29 броньованих машинах розмінування M1150, 18 танкових мостоукладальників, шести броньованих ремонтно-евакуаційних машин M88A2. Крім того, в рамках нових контрактів передбачається передача 122 газотурбінних двигунів AGT1500. Загальна суму угоди складе 1,685 млрд. доларів.

Основними підрядниками угоди будуть компанії General Dynamics Land Systems, BAE Systems Leonardo DRS та Honeywell Aerospace.

Друга угода передбачає продаж чотирьох важких вертольотів CH-47F та супутнього обладнання на суму 259 мільйонів доларів.

Гелікоптери будуть передані із запасів армії США, і вони “покращать здатність Австралії відповідати поточним та майбутнім загрозам, підвищення оперативних можливостей, зміцнення оборони своєї країни та сприяння військовій співпраці”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що “Австралія є одним із найважливіших союзників Сполучених Штатів у Західній частині Тихого океану “.

У США вважають, що “Стратегічне розташування цієї політичної та економічної сили суттєво сприяє забезпеченню миру та економічної стабільності в регіоні. Для національних інтересів США життєво важливо допомагати нашому союзнику у розвитку та підтримці можливостей та готовності до самооборони”.

Бойова машина піхоти від Hanwha Defense

Австралія також обирає для своєї армії нову гусеничну БМП (бойову машину піхоти). У рамках проєкту буде придбано до 450 гусеничних бойових машин.

У лютому, стало відомо, що у фінал конкурсу відібрані дві компанії – Rheinmetall Defence Australia та Hanwha Defense Australia.

Представники компаній з німецьким та південнокорейським походженням прислали на випробування по три зразки своїх бойових машин. Два зразки будуть проходити комплекс ходових та оціночних випробувань, а ще один – на підрив.

БМП KF41 «Lynx». Фото з відкритих джерел

Упродовж всього 2021 року триватимуть різні види випробувань, за результатами проведуть оцінку обох бойових машин, та у 2022 році уряд Австралії прийме остаточне рішення по новій бойовій машині.

Роботи відбуваються в рамках третього етапу австралійської програми Land 400. За програмою австралійське оборонне відомство шукає заміну своїм бойовим машинам піхоти та висунуло у технічних вимогах переведення шести бійців та трьох членів екіпажу.

 

Авіація Австралія Бронетехніка Гелікоптери Світ Танк "Abrams"