fbpx
Таліби пропонують уряду Афганістану перемир’я

Таліби пропонують уряду Афганістану перемир’я

Азія Афганістан Світ Талібан

Таліби пропонують уряду Афганістану трьохмісячне перемир’я в обмін на звільнення 7 тисяч ув’язнених бойовиків.

Про це пише TRT.

Інших деталей запропонованої угоди поки немає.

Після початку виведення військ США та НАТО з Афганістану бойовики руху «Талібан» активізували дії по всій країні та беруть під свій контроль нові і нові території.

За заявами, що вони самі озвучують, під їх контролем знаходиться 85% території Афганістану, в уряді цю інформацію спростовують.

Напередодні переговорів у Катарі, 7 липня представник Міністерства оборони Афганістану озвучив інформацію про повернення під контроль 14 районів, які раніше вдалось захопити талібам.

Афганські сили безпеки та оборони на звільнених територіях

Ще в Афганістані заявили про відновлення контролю над прикордонного контрольно-пропускного пункту (КПП) на кордоні з Туркменістаном та сухого торговельного порту «Акіна».

Даний КПП є одним з двох із цією країною, інший – «Тургунді» знаходиться під контролем талібів, про бої поблизу нього ми нещодавно писали.

Ситуація на заході країни та півночі значно критичніша для уряду Афганістану, і упродовж тижня таліби взяли під контроль декілька КПП на кордоні з Іраном та Пакистаном.

Оскільки місцеві гарнізони вже тривалий час були відрізані від основних сил, їх здавали без бою, а особовий склад відступив до сусідні країни та згодом повітряним шляхом доставлений на підконтрольну уряду територію.


Таджикистан мобілізує 20 тисяч резервістів через події в Афганістані


Не відомо чи погодяться за таких умов в афганському уряді на перемир’я, адже під час останнього візиту до Катару, де тривають мирні переговори з талібами, вони відкинули пропозицію президента Афганістану про мир.

Азія Афганістан Світ Талібан