fbpx
Три країни НАТО замовляють 940 ракет до ПЗРК Stinger

Три країни НАТО замовляють 940 ракет до ПЗРК Stinger

Європа Закупівлі Італія НАТО Нідерланди Німеччина ПЗРК ПЗРК Stinger ППО та ПРО Світ США

Державний департамент США погодив можливий продаж трьом європейським країнам НАТО нових ракет до ПЗРК FIM-92K Stinger Block I.

Про це 22 грудня повідомило Управління з питань оборонної співпраці та безпеки Департаменту оборони США.

Запит на придбання ракет направило Агентство НАТО з підтримки та закупівель (NSPA) від імені Німеччини, Італії та Нідерландів.

Країни загалом планують отримати 940 ракет FIM-92K Stinger Block I та інші компоненти ПЗРК.

Орієнтовна загальна вартість постачання зенітних ракет, супутнього обладнання та інших елементів технічної підтримки і логістики становить 780 мільйонів доларів.

Основними підрядниками, в рамках майбутнього контракту, будуть американські корпорації Raytheon та Lockheed Martin.

Наголошується, що запропонований продаж ракет ПЗРК FIM-92K Stinger Block I покращить можливості протиповітряної оборони цих трьох союзників США по НАТО.

Німеччина, Італія та Нідерланди використовуватимуть системи для захисту своєї територіальної цілісності та сприяння регіональній стабільності.

ПЗРК FIM-92 Stinger – це переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля – повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics.

Зброя призначена для ураження гелікоптерів і літаків противника, що летять на низькій висоті, на зустрічних і догонних курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод. FIM-92K належить до найбільш сучасної модифікації ракет ПЗРК Stinger. Ракета має неконтактний підривник.

На початку цього року стало відомо, що Армія США розраховує збільшити виробництво ракет Stinger до 60 на місяць до 2025 року, що на 50% більше за поточний рівень. Виробництво розширюють через зростання попиту на ракети класу «земля-повітря».

Для цього оборонна компанія Raytheon запросила інженерів-пенсіонерів для навчання молодого персоналу, який виробляє нові ПЗРК Stinger.

Європа Закупівлі Італія НАТО Нідерланди Німеччина ПЗРК ПЗРК Stinger ППО та ПРО Світ США