fbpx
Турецький квадрокоптер Songar озброїли боєприпасами TOGAN

Турецький квадрокоптер Songar озброїли боєприпасами TOGAN

Авіація Азія Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Технології Туреччина

Турецький квадрокоптер Songar озброїли боєприпасами TOGAN.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення турецького науково-дослідного центру TÜBİTAK SAGE у Twitter стало відомо, що турецький квадрокоптер Songar готовий до роботи з розумними боєприпасами TOGAN. 81-мм мінометний боєприпас був інтегрований в перший турецький бойовий квадрокоптер SONGAR і успішно пройшов вогневі випробування.

Вага квадрокоптера становить 25 кг, дальність дії – 16 км, висота польоту – 2,8 км. Безпілотник оснащений денною/нічною камерою, яка передає відео в режимі реального часу.

Songar може бути оснащений стрілецькою зброєю у вигляді штурмової гвинтівки, кулемета або 40-мм гранатомета і здатний скидати невеликі бомби.

 

Для прицілювання безпілотник використовує дані з камер і лазерного далекоміра, а спеціальна конструкція, на яку кріпиться кулемет, здатна мінімізувати віддачу після пострілу.

Малорозмірні БПЛА здатні нести боєзапас у 200 патронів 5,56х45 мм калібру і оснащені системою автоматичного ведення вогню.

При цьому Songar можуть оснащені розумною системою, яка дозволяє БПЛА виконувати завдання в режимі «рою».

Нагадуємо, що у Туреччині успішно завершилися випробування баражуючого боєприпаса Alpagu.

Savunma Sanayi повідомляє, що БПЛА-камікадзе Fixed Wing Alpagu, розроблений турецькою компанією STM (Defense Technologies Engineering and Trade Inc.) здійснив успішні тестові льотні випробування.

Після запуску баражуючий боєприпас Alpagu, здійснював свій політ близько 10 хвилин, під час якого він виявив та відстежував наземну ціль, після чого успішно її знищив. Завдяки високій маневреності дрон залишався непомітним аж до моменту нанесення удару.

Авіація Азія Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Технології Туреччина