fbpx
Туркменістан замовив у Сербії бронетранспортери Lazar 3

Туркменістан замовив у Сербії бронетранспортери Lazar 3

Азія Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Сербія Туркменістан

Туркменістан замовив у Сербії бронетранспортери Lazar 3 для потреб національної армії.

Про це повідомляє ПОЛИТИКА.

Таким чином Туркменістан став першим іноземним покупцем на сербську бойову броньовану машину.

Посол Сербії у Росії та Туркменістані за сумісництвом Мирослав Лазанський, коментуючи цю подію назвав її «великою перемогою сербської військової промисловості».

…це чудова новина не тільки для компанії Югоімпорт SDPR, а й для її підрядників, адже ми вперше продаємо бойову машину піхоти «Lazar 3 в країну Азії, – зазначив Лазанський.

Через свою швидкість та мобільність посол називає цей бронетранспортер «сербською Формулою 1» у категорії бойових броньованих машин.

Сербські бронетранспортери Lazar 3

Він зазначив, що до цього Lazar 3 не продавався за межі Сербії, і замовлення певної кількості бойових машин для Туркменістану має велике значення для сербської військової промисловості.

Лазанський додав, що сподівається про майбутнє збільшення замовлення на сербські бронетранспортери з боку військових Туркменістану.

Сербський бронетранспортер Lazar 3

Посол також нагадав, що більшість військової техніки у Туркменістані мають радянське та російське походження, і останній час все більше купують її на Заході, тому прорив Lazar 3 на ринок такої азіатської країни, як Туркменістан, є ще однією великою перемогою сербської військової промисловості.


Туркменістан замовив Super Tucano


Поставки Lazar 3 до сербської армії розпочались у 2018 році, також вони надходять і до жандармерії.

Колісний бронетранспортер Lazar 3 вперше продемонстрували у 2015 році, у залежності від комплектації може бути озброєний важкими кулеметами, 30-мм автоматичною гарматою, а також протитанковим ракетним комплексом. Екіпаж БТР – 3 осіб, десант – 9 бійців.

Азія Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Сербія Туркменістан