fbpx
У 2021 році Україна отримає 27 вертольотів Airbus

У 2021 році Україна отримає 27 вертольотів Airbus

Airbus Airbus H145M Авіація Гелікоптери Європа Закупівлі МВС Світ Україна Франція

В рамках контракту з Airbus Helicopters SAS у 2021 році планується постачання в Україну 27 вертольотів.

Про це повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Як повідомив посол, у Франції склалися дуже хороші та міцні відносини з Міністерством внутрішніх справ, клієнтом Airbus.

«Наразі контракт реалізується повним ходом, і цього року в Україну прибувають 27 нових вертольотів», – розповів посол Франції в Україні.

Також посол Франції зазначив, що привезти вертольоти в Україні нескладно, а ось обслуговувати їх, навчати пілотів – набагато складніше.

Вертоліт H145 для МВС 02 Фото: militaryaviation.in.ua

«Наскільки я розумію (але ви повинні запитати самого пана Авакова), Україна дуже задоволена отриманими вертольотами», – зазначив Етьєн де Понсен.

Нагадаємо, 5 березня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і президент французької компанії «Airbus Helicopters» підписали угоду до комерційного контракту стосовно конфігурації вертольотів «H145» для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.

У рамках досягнутих домовленостей з компанією, Україна отримає найсучаснішу модель вертольотів «H145», яка 2019 року була вперше офіційно презентовано світові.

Вже 22 жовтня 2020 року до України прибули два вертольота Airbus Helicopters H145 для МВС.

У Міністерстві внутрішніх справ вони використовуватимуться в Управлінні авіації та поліції на воді.

Вертоліт Airbus Helicopters H145 для МВС Фото: militaryaviation.in.ua

Раніше авіація МВС вже отримала перші гелікоптери H125 та H225 для потреб Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

3 січня 2020 року в Україну прилетіли перші два вертольоти Airbus H125 від французької компанії Airbus Helicopters для ДПСУ.

На початку 2021 року стало відомо, що цього року українське прикордонне відомство очікує отримати ще десять вертольотів Airbus Н125.

Планується, що ці машини уже прибудуть з необхідним оптико-електронним обладнанням для моніторингу державного кордону та виключної (морської) економічної зони України.

Airbus Airbus H145M Авіація Гелікоптери Європа Закупівлі МВС Світ Україна Франція