fbpx
У Навчальному центрі ВМС продовжують використовувати курсантів на будівництві

У Навчальному центрі ВМС продовжують використовувати курсантів на будівництві

198 Навчальний центр ВМС України Миколаїв Україна

У 198-му навчальному центрі ВМС України курсанти морської піхоти використовуються в якості чорноробів і будівельників.

Про це повідомляє сайт InfoResist.

У Навчальному центрі продовжують використовувати курсантів на будівництві, проте командування ВМС не бачить жодної проблеми в тому, що солдати строкової служби та контрактники замість навчання займаються навантаженням сміття, – зазначили на сайті.

Три тижні тому в навчальний час вантажниками працювали курсанти школи морської піхоти.

На сайті InfoResist запевняють, що контрактники навчального центру ВМС вже втомилися бути чорноробами і вантажниками, тому прислали нове відео:

На даному відео морські піхотинці вантажать залишки туалету, який знаходився при в’їзді до військової частини. Розбирали його теж контрактники, а не найнятий підрядник.

У виданні повідомили, що минулого тижня був закінчений ремонт КПП, який робили теж курсанти. На сайті також уточнили, що морські піхотинці вже завершили навчання і скоро відправляться в зону ООС.

Нагадуємо, що у квітні в 198- му Навчальному центрі ВМС ЗС України травмувався військовослужбовець строкової служби.

Строковик отримав перелом пальця під час завантаження будівельних матеріалів, що не входило до його службово-посадових обов’язків, адже тут перебував як курсант для отримання військо-облікової спеціальності.

Будівництво у ЗСУ

Даний інцидент стався 21 квітня, за тиждень 29 квітня Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері повідомила, що курсант, матрос Іванків отримав травму руки і був доставлений у військовий госпіталь, де йому встановили діагноз: осколковий перелом основної фаланги першого пальця правої руки.

Також у прокуратурі додали, що командир навчального центру призначив службове розслідування.

У відповідь на запит видання, Командування ВМС ЗС України у своєму офіційному листі повідомило, що матрос отримав травму під час господарських робіт у складі чергового підрозділу.

198 Навчальний центр ВМС України Миколаїв Україна