fbpx
У окупованій Макіївці загорілася нафтобаза 

У окупованій Макіївці загорілася нафтобаза 

Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донецька область Пожежа Україна

У тимчасово окупованому росіянами місті Макіївка Донецької області спалахнула нафтобаза.

Окупаційна адміністрація причиною загоряння називає “потрапляння вибухонебезпечного предмета”.

Загорілися цистерни та ємності з паливом.

За даними екстреної служби окупантів, у ніч на понеділок, 21 листопада, було зафіксовано горіння двох цистерн із паливом об’ємом 70 метрів кубічних. Вогонь спалахнув на залізничному полотні за територією нафтобази.

Також зафіксовано горіння 3 стаціонарних ємностей обсягом 60 метрів кубічних, що знаходяться за 20-25 метрів від залізничного полотна.

Причиною пожежі російські окупанти називають вибух вибухонебезпечного предмета.

Станом на ранок на місці пожежі було створено дві бойові ділянки, які займаються ліквідацією горіння стаціонарних ємностей та цистерн на залізничному полотні.

Нині ліквідація пожежі триває – її майже загасили.

За даними окупаційної влади, пожежу нібито ліквідовують 84 пожежники та 20 одиниць техніки. Додатково до місця події направили пожежний поїзд та мотопомпу.

Подібні ситуації на об’єктах, де зберігається пальне, яке використовують російські окупаційні сили на Донбасі у війні проти України, є непоодинокими. У таких пожежах росіяни постійно звинувачують українських військових – нібито це вони їх обстрілюють.

Так, минулого місяця у тимчасово окупованому місті Шахтарськ на Донеччині сталися пожежі. Тоді загорілися цистерни із паливно-мастильними матеріалами на нафтобазі та залізниці.

Росіяни стверджували, що удару було завдано з реактивних артилерійських систем M142 HIMARS.

Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донецька область Пожежа Україна