fbpx
У Польщі запрацював центр обслуговування танків Abrams

У Польщі запрацював центр обслуговування танків Abrams

General Dynamics PGZ Бронетехніка Європа Польща Ремонт/обслуговування техніки Світ Сусіди Танк Танк "Abrams"

Перші польські танки M1A1FEP Abrams і броньована ремонтно-евакуаційна машина M88A2 Hercules, прибули на обслуговування у сервісний центр в місті Познань.

Про це повідомила пресслужба польського збройового концерну Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) у вівторок, 12 грудня.

Бронетехніку обслуговуватимуть на підприємстві компанії Wojskowy Zakłady Motoryzacyjne, що входить до концерну PGZ.

Перші два танки і одну БРЕМ доставили у польський центр обслуговування напередодні.

Роботу з технічного обслуговування основних бойових танків Abrams організовано спільно з американською компанією General Dynamics.

Відповідну угоду між сторонами було підписано 26 червня, під час конференції Abrams Suppliers.

Центр у Познані підтримуватиме танки Abrams у версіях M1A2SEPv3 та M1A1FEP, які перебуватимуть на озброєнні польської армії.

Нагадаємо, у грудні минулого року США схвалили продаж Польщі 116 танків Abrams M1A1, машин підтримки та боєприпасів до них. Контракт на закупівлю цієї бронетехніки 4 січня 2023 року підписав тодішній глава польського міноборони Маріуш Блащак.

За півроку міноборони Польщі прийняло перші 14 американських танків M1A1FEP Abrams, які 28 червня прибули у місто Щецин.

Також у квітні 2022 року Блащак підписав контракт на придбання 250 танків M1A2SEPv3. Перші танки у цій версії будуть доставлені до кінця 2024 року, тоді як усі поставки будуть завершені до кінця 2026 року.

Передбачається постачання великої кількості танкових 120-мм боєприпасів та навчання служби технічної, інженерної та логістичної підтримки й інші супутні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

Танк PT-91 Twardy українських військових на Запоріжжі. Грудень 2023. Україна. Кадр з відео «Суспільне Запоріжжя»

Американські танки Польща купує на заміну переданих Україні Т-72М/М1/М1Р, а також PT-91 Twardy. Загалом польські збройні сили отримають 366 танків Abrams.

General Dynamics PGZ Бронетехніка Європа Польща Ремонт/обслуговування техніки Світ Сусіди Танк Танк "Abrams"