fbpx
У Повітряних силах допускають, що іноземці можуть бути пілотами ЗСУ

У Повітряних силах допускають, що іноземці можуть бути пілотами ЗСУ

Авіація Війна з Росією ПС ЗСУ Світ Україна

Іноземці можуть служити у Повітряних силах ЗСУ.

Про це у четвер заявив речник Командування ПС Юрій Ігнат, повідомляє “Суспільне“.

За його словами, іноземні громадяни можуть бути пілотами або працівниками інженерно-авіаційного складу, якщо вони мають відповідну військово-облікову спеціальність.

Він також зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення у Повітряні сили зверталися тисячі людей.

“Було дуже багато звернень від людей, пов’язаних з авіацією. Це українці, які працюють за кордоном на різних типах авіаційної техніки. Усі пропонували свою допомогу, щоб стати на захист України. Серед них були і громадяни інших держав”, — сказав Ігнат.

Він нагадав, що у ЗСУ є військові підрозділи, в яких служать іноземці, які залучаються до боротьби проти російських окупантів на боці України.

“Так чому б ні. Якщо є військово-облікова спеціальність як пілот, інженерно-авіаційний склад, то ці люди можуть ставати на цілком законних підставах військовослужбовцями ЗСУ”, – зазначив Ігнат.

Речник додав, що зараз Повітряні сили ЗСУ експлуатують радянську авіаційну техніку, тому їм вистачає своїх пілотів. Однак, за його словами, потреба в таких фахівцях може зрости після того, як у розпорядженні українських військових з’являться західні бойові літаки.

“Якщо в нас з’являться F-16 або інші зразки техніки, то, можливо, з’являться (іноземці – ред). Тому що навіть досвід людей, які мають великий стаж роботи з цією технікою, знадобиться і в плані інструктажу”, – сказав Юрій Ігнат.

Миргород, навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та український літак Су-27. 2011 рік. Україна. Фото: poltava.to

Раніше у Повітряних силах розповіли, для чого Україні необхідно отримати винищувачі F-16. Вони мають посилити, зокрема, протиповітряну оборону і захищати українські міста й критичну інфраструктуру від російських ракетних обстрілів.

Також сучасні західні бойові літаки змогли б завоювати перевагу в повітрі над російською бойовою авіацією і завдавати ударів по ворожих наземних цілях на тимчасово окупованій території.

Багатоцільові винищувачі F-16 на тренуванні до параду

Нещодавно начальник авіації Повітряних сил України Сергій Голубцов розповів виданню The Times, що американська оцінка українських пілотів у США показала, що вони у разі початку тренувань будуть готові керувати винищувачами F-16 менше ніж через шість місяців навчання.

Авіація Війна з Росією ПС ЗСУ Світ Україна