fbpx
У США розробили протичовнову версію MQ-8C Fire Scout

У США розробили протичовнову версію MQ-8C Fire Scout

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Морська авіація ОПК Світ США Технології Флот

У США розробили протичовнову версію безпілотного літального апарату MQ-8C Fire Scout.

Про це повідомляє Janes.

В жовтні 2020 року проводили випробування пошукової системи з використанням малогабаритних буїв та апаратури прийому даних.

Тестування здійснили не гелікоптері Bell 407, безпілотна версія якого і є MQ-8C Fire Scout. На гелікоптер встановили один контейнер з 24 комірками для запуску гідроакустичних буїв, у випадку повної комплектації на літальному апараті розміщується по-бортно два таких пристрої.

MQ-8C Fire Scout

Радіогідроакустичні буї сприймають шуми підводних човнів та передають їх місцерозташування на літальний апарат, що по радіоканалу надає данні оператору БПЛА.

Перевірка показала роботоздатність концепції пошукової системи розробки британської компанії Ultra.

MQ-8C Fire Scout в польоті.

У кінці лютого 2020 року ВМФ США почав тестування БПЛА MQ-8C Fire Scout із новим типом радару AN/ZPY-8 на основі активної фазованої решітки (АФАР).

Радар AN/ZPY-8 посилить здатність MQ-8C Fire Scout виявляти і супроводжувати цілі різних типів.

MQ-8C Fire Scout може на борт вже взяти 1338 кг, а максимальний час польоту досягає 15 годин. Дальність роботи безпілотного літального апарату складає до 280 км.


Це цікаво: Сучасні морські БПЛА


Роботи з розробки MQ-8C Fire Scout здійснювались на замовлення Військово-морського флоту США, перший політ відбувся у 2013 році.

Посадка MQ-8C Fire Scout на палубу корабля

До випробування протичовнової функції, його початкове призначення було здійснення розвідки та надання цілевказання засобам ураження.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Морська авіація ОПК Світ США Технології Флот