fbpx
У репортажі з Донбасу показали танк Abrams

У репортажі з Донбасу показали танк Abrams

47 ОМБр Війна з Росією Танк "Abrams" Україна

У репортажі, що присвячений 47-й окремій механізованій бригаді “Маґура” показали основний бойовий танк Abrams.

Відповідний фрагмент репортажу телеканалу “Ми-Україна” оприлюднила медіаплатформа NOELREPORTS у X (ex-Twitter).

На кадрах видно M1A1 SA у пустельному камуфляжі. Варто зазначити, що до цього українські Abrams “світилися” в трикольоровому камуфляжі.

Нагадаємо, що Україна отримала від Сполучених Штатів 31 танк Abrams у спеціальній версії SA (situational awareness).

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що танки M1A1 SA Збройних Сил України оснащуються комплектом динамічного захисту M19 Abrams Reactive Armor Tile-1 (ARAT-1).

Динамічний захист ARAT входить до комплекту Tank Urban Survival Kit (TUSK), який активно застосовувався американськими танкістами під час кампанії в Іраку. Блоки ДЗ ARAT-1 захищають бойову машину від кумулятивних боєприпасів, осколків та стрілецької зброї.

Шлях танків Abrams в Україну

Наприкінці травня 2023 року, 200 українських військовослужбовців розпочали навчання на танках M1 Abrams на американській військовій базі у Німеччині.

Програма тренувань передбачала не тільки підготовку екіпажів для експлуатації танків, але і навчання персоналу з технічного обслуговування цих бойових машин.

На початку серпня, Сполучені Штати офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams. Основний курс підготовки екіпажів і технічного персоналу на цих танках завершився в серпні.

Спочатку планувалося, що для передачі Україні американських танків використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника.

Потім вирішили вилучити техніку із запасів армії США, перед відправкою до України танки ремонтують та переобладнують.

Штати також включили танкові бронебійні снаряди зі збідненим ураном у пакет військової допомоги Україні, який був оголошений 6 вересня.

“Мілітарний” 17 жовтня 2023 року повідомляв, що всі обіцяні Сполученими Штатами танки M1 Abrams прибули до України.

47 ОМБр Війна з Росією Танк "Abrams" Україна