fbpx
Україна потребує нової зброї зі США

Україна потребує нової зброї зі США

США Україна Україна-США

Україна проситиме у США про системи протиповітряної оборони і антиснайперські технології.

Про це повідомляє Новинарня.

Повідомляється, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорить напрямки військової та підтримки США із держсекретарем Ентоні Блінкеном під час його візиту до Києва.

Дипломат заявив, що Україна проситиме системи протиповітряної оборони і антиснайперські технології

“Я хочу чітко пояснити, що йдеться не лише про отримання її від Сполучених Штатів, а й про її придбання у США”, – сказав Кулеба, додавши, що “ми хочемо, щоби це партнерство працювало в обох напрямках. Воно повинно бути взаємовигідним”.

Нагадуємо, що у квітні стало відомо, що Україна просить у Німеччині озброєння для захисту чорноморського узбережжя.

Україна просить надати сучасні зразки оборонного озброєння, за допомогою якого наша країна могла б захистити узбережжя в разі збройної агресії Росії.

Зокрема, мова йшла про системи протиповітряної оборони, боєголовки для протикорабельних ракет типу «SeaSpear», зенітні знаряддя типу «GDM-008 Millennium», безпілотні підводні системи «SeaCat» і «SeaFox» для виявлення і знешкодження морських мін.

Комітет Сенату США підтримав законопроект щодо безпекового партнерства з Україною.

Міжнародні навчання Rapid Trident

А вже через декілька днів, стало відомо, що США передали чергову партію матеріальної і технічної допомоги Міністерству оборони України.

“Сполучені Штати продовжують непохитну підтримку Збройних Cил України, шляхом надання допомоги на суму 7,85 млн. дол. для вдосконалення управління і зв’язку, а також запасних частин та агрегатів до автомобілів, медичного обладнання, й тактичного спорядження в рамках безпекової допомоги на загальну суму понад 2 млрд дол., наданої з 2014 року”, – йшлося у повідомленні Посольства США в Україні.

Також, слід зазначити, що стало відомо про те, що Україна додатково отримає від США допомоги в різних сферах на $155 млн. Серед сфер, куди буде спрямовано додаткову підтримку: відновлення економіки, судова реформа, зміцнення демократії, подолання корупції, протидія російській агресії.

США Україна Україна-США