fbpx
«Укроборонпром» розпочав виробництво 125-мм танкових снарядів

«Укроборонпром» розпочав виробництво 125-мм танкових снарядів

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Європа Світ Танк Україна Укроборонпром

Державний концерн «Укроборонпром» розпочав виробництво 125-мм снарядів до танкових гармат.

Про це повідомили у пресслужбі концерну.

Там додали, що це вже другий боєприпас, виробництво якого розгорнули у тісному партнерстві з державою НАТО за межами України.

За замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів”, – повідомили в «Укроборонпромі».

У першу чергу йдеться про випуск осколково-фугасних снарядів до танкової гармати, фото яких представили в «Укроборонпромі».

У концерні наголосили, що загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів для різної зброї.

Налагоджено випуск мінометних мін калібру 82-мм та 120-мм, артилерійських пострілів до систем ствольної артилерії у калібрі 122-мм та 152-мм, а тепер і танкового снаряду 125-мм.

Основне призначення осколково-фугасних снарядів (ОФ) – ураження відкритої та схованої за легкими укриттями живої сили і військової техніки противника, руйнування його польових оборонних укріплень, а також вирішення інших завдань на полі бою.

При цьому з міркувань безпеки виробництво боєприпасів розгорнули за межами України.

Однак, за даними пресслужби концерну, у створенні боєприпасів беруть участь українські фахівці: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо.

Нещодавно «Укроборонпром» підписав з Міноборони України контракт на постачання 120-мм мінометних мін, які також виготовляються у взаємодії з однією з країн-учасників Північноатлантичного альянсу. Також українські військові отримали мінометні міни калібру 82-мм виробництва державного концерну.

Окрім того, на початку листопада 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що оборонно-промисловий комплекс України налагодив виробництво артилерійських снарядів калібру 122-мм та 152-мм.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Європа Світ Танк Україна Укроборонпром