fbpx
Уряд розраховує відправити танк “Оплот” на експорт

Уряд розраховує відправити танк “Оплот” на експорт

Бронетехніка Завод ім. Малишева Олег Уруський Танк Танк «Оплот» Україна

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України розраховують експортувати танк «Оплот».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на інтерв’ю Олега Уруського виданню Цензор.нет.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що йде робота над створенням реалістичного оборонного планування.

Також міністр відповів на питання журналіста про танк «Оплот».

«З Оплотом – окрема тема. Розраховуємо на те, що цей танк буде йти на експорт», – заявив Олег Уруський.

Таїланд отримав танки Оплот. 2017 рік

На уточнююче питання про те, хто буде брати на експорт танк, Олег Уруський відповів, що Україні потрібно розробити нову програму розвитку озброєння.

«Нам потрібно розробити цільові програми зі всіх видів озброєнь, які для нас пріоритетні у сучасній війні. Ми повинні виробляти те, що можемо і вміємо і те, що буде працювати на перспективу, мати потенціал модернізації на 15-20 років вперед», – підкреслив міністр.

Нагадаємо, на сьогодні оператором танків «Оплот» є Королівська армія Таїланду, яка має на озброєнні 49 одиниць. Всі вони були поставлені протягом 2014-2018 років за контрактом 2011-го року.

У квітні 2021 року завод ім. Малишева (Харків) продемонстрував танк «Оплот» та виробничі потужності підприємства делегації з Єгипту.

Новий танк «Оплот-2М», на замовлення Державної компанії «Укрспецекспорт», виготовив «Завод імені Малишева» у серпні 2021 року.

Танк Оплот на території Конструкторсько-технологічного центру Міністерства оборони України, 2021 рік

Танк виготовлявся як зразково-показовий екземпляр і у майбутньому демонструватиметься українським спецекспортером на міжнародних виставках та братиме участь у показових випробуваннях для потенційних іноземних замовників.

Раніше Державна компанія «Укрспецекспорт» вже мала один танк для подібних заходів, але минулого року на нього з’явився замовник і тому бойову машину реалізували неоголошеному покупцю.

Бронетехніка Завод ім. Малишева Олег Уруський Танк Танк «Оплот» Україна