fbpx
В Росії відмовляються від виробництва нових танків, в тому числі Т-90 та Т-14 “Армата”, – ГУР МО

В Росії відмовляються від виробництва нових танків, в тому числі Т-90 та Т-14 “Армата”, – ГУР МО

Бронетехніка ГУР МО Росія Санкції

РФ не може самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Проблеми на “Уралвагонзаводі” виникли через введені проти РФ санкції.

У повідомлені ГУР МО зазначають, що підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами. Йдеться про збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність коштів для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін та матеріали та комплектуючі (зокрема, броньована сталь).

Ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки.

В Головному управлінні розвідки також зазначають, що попри “імпортозаміщення”, яким пишалася РФ, там не можуть продовжити випуск високотехнологічної зброї без необхідних комплектуючих.

виробництво "Уралвагонзавод"

Для того, аби розв’язати фінансові проблеми на підприємстві вимагають стовідсоткову передплату за державними контрактами.

Також зупиняється виробництво нової техніки, в тому числі танків Т-90 та Т-14 “Армата”.

На підприємстві зазначили, що працюють стабільно і жодних проблем з виробництвом не мають.

Санкції

Разом з тим з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну оборонні підприємства РФ потрапили під санкції США, Британії та ЄС.

Запровадженні обмеження стосуються “суворих експортних обмежень стосовно товарів та технологій подвійного призначення, а також товарів та технологій, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектора оборони та безпеки”.

Відомо, що попри введення санкції 2014 року, європейські компанії все одно продовжували постачати свої товари на російські підприємства.

А останні запевняли, що зробили все необхідне, аби замінити іноземні комплектуючі на російські, або ті, які виготовляють “в дружніх” країнах.

Трофейний російський танк Т-90А на озброєнні України. Березень 2022. Фото: ПЖ

За інформацією видання Disclose французькі компанії Thales та Safran, постачали в РФ продукцію, яку використовували для модернізувати більше тисячі танків.

Польського видання Defence24 повідомляє, що тепловізійні камери Catherine FC французької компанії Thales використовувалися на Донбасі у 2014 році. Тепер, через 8 років, французька техніка знову є у росіян. Є навіть звинувачення у тому, що російські танки мали висококласні тепловізійні камери та використали їх під час атаки на атомну електростанцію в Енергодарі. Крім того, обладнання пішло на танки Т-80 та Т-90, які також зараз використовуються в Україні.

А от на танках Т-72, модернізованих Т-90 та нових Т-80БВМ, встановлені спеціальні відеокамери Matis STD виробництва Safran.

Військові України на трофейному російському танку моделі Т-80БВМ. Березень 2022

Останні санкції прибирають можливість обходити попередні обмеження. Тож чи зможе Росія надалі ремонтувати та модернізовувати свої танки – невідомо.

Т-14 “Армата”

Нагадаємо, що в РФ в жовтні 2021 року державні випробування російського танку Т-14 на платформі «Армата» перенесли ще на один рік.

Цей танк озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою 2А82-1М, здатною застосовувати керовані снаряди.

Одна з особливостей танка полягає в тому, що його екіпаж розміщений у бронекапсулі, а башта керується дистанційно. ОБТ оснащений комплексом активного захисту «Афганит» для протидії ракетам та снарядам противника.

Бронетехніка ГУР МО Росія Санкції