fbpx
В Україні почали роботи зі створення баражуючих боєприпасів

В Україні почали роботи зі створення баражуючих боєприпасів

Авіаційне озброєння Авіація Боєприпаси КБ «Південне» ОПК Україна

В Україні розпочато роботи зі створення перспективних баражуючих боєприпасів повітряного базування.

Про це інформує Мілітарний.

У Конструкторському бюро «Південне» почали роботи зі створення перспективних баражуючих боєприпасів, повідомили на державному підприємстві під час підбиття підсумків своєї діяльності у 2021 році.

Перспективні боєприпаси призначені для ураження широкого діапазону різних цілей.

Українські баражуючі боєприпаси будуть застосовувати сучасні схеми бойового використання.

Судячи з презентації, їх можна буде застосовувати з різних авіаційних пілотованих та безпілотних (БПЛА) авіаційних платформ.

Нагадуємо, що у ДП «КБ «Південне» минулого року повідомили, що на той час для ракети «Блискавка» вже було виготовлено дослідний зразок головки самонаведення для роботи по наземним цілям.

Мова йде про комплексовану головку самонаведення – радіолокаційну з оптичним каналом, що дозволятиме працювати у різних погодних умовах, а також забезпечити точність.

Головка самонаведення ракети «Блискавка»

Також стало відомо, що для ракети розробляють ще дві головки самонаведення – активно-пасивна (для ураження морських цілей) та пасивна радіолокаційна головка самонаведення (призначена для ураження радіовипромінюючих об’єктів).

Державне конструкторське бюро «Південне» вже захистило авантпроєкт надзвукової авіаційної керованої ракети, дальність ураження цілі – 110 км. Іншим Державним підприємством «Івченко-Прогрес» проведено стендові випробування прототипу двигуна до перспективної ракети.

Надзвукова авіаційна ракета «Блискавка»

«Блискавку» планують використовувати для озброєння фронтових бомбардувальників Су-24М. Однак нову надзвукову ракету можна адаптувати до багатоцільових винищувачів Су-27 та Міг-29. У перспективі вітчизняну надзвукову ракету можуть адаптувати до винищувачів F-15 та F-16 американського виробництва, а також французьких Rafale і китайських J-10.

Презентація концепції надзвукової авіаційної керованої ракети «Блискавка» відбулась на міжнародній виставці озброєнь та військової техніки «Зброя та безпека-2019».

Авіаційне озброєння Авіація Боєприпаси КБ «Південне» ОПК Україна