fbpx
В Україні випробовують заміну радянських кулеметів КПВ та НСВ

В Україні випробовують заміну радянських кулеметів КПВ та НСВ

ОПК Піхотне озброєння Україна

Український оборонно-промисловий комплекс випробовує перспективні вітчизняні 14,5×114-мм та 12,7×99-мм кулемети.

Про це повідомляє АрміяInform.

Повідомляється, що розробку обох зразків здійснює приватне підприємство, яке вже тривалий час розробляє стрілецьку зброю для потреб Збройних Сил України.

Новий кулемет під патрон калібру 14,5×114-мм призначений для ураження легкоброньованих цілей по типу БТР та БМП, вогневих засобів та живої сили противника, що перебувають за легкими укриттями.

Вітчизняний виріб, після відповідних випробувань та допущення до експлуатації, має стати заміною кулемета КПВ (КПВТ) у складі основного озброєння БТРів та БРДМ радянського виробництва.

У перспективі, він може застосовуватися як піхотний кулемет, з можливістю встановлення на станок.

Друга розробка, що проходить випробування, кулемет під патрон 12,7×99-мм, який за своїми характеристиками аналогічний до радянського кулемета НСВ та американського Browning М2.

Після допущення до експлуатації, він має замінити НСВ. Виріб планується використовувати як піхотний та танковий кулемет.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що спецпідрозділи української армії отримали нові модифікації вітчизняної штурмової гвинтівки UAR-15.

У лютому 2023 року на озброєння ЗСУ було прийнято автоматичну гвинтівку UAR-15. У Нацгвардії вони прийняті ще до повномасштабного вторгнення.

У листопаді лінійка стрілецького озброєння ЗСУ поповнилась зразками — UAR-15S, UAR-15S1, UAR-15SM.

Концептуальна різниця цих трьох модифікацій автоматичної гвинтівки UАR-15 — різна довжина ствола.

ОПК Піхотне озброєння Україна