fbpx
В Японії спустили на воду патрульний корабель для Філіппін

В Японії спустили на воду патрульний корабель для Філіппін

Mitsubishi Азія Берегова охорона Філіппін Патрульний корабель Суднобудування Філіппіни Флот Японія

В Японії спустили на воду перший патрульний корабель MRRV для Берегової охорони Філіппін.

Про це інформує Мілітарний.

Вчора, 26 липня 2021 року в Японії на верфі Mitsubishi Shipbuilding в Сімоносекі відбулася урочиста церемонія спуску на воду першого патрульного корабля Multi-Role Response Vessels (MRRV), що будується для Берегової охорони Філіппін в рамках другого етапу спільної японо-філіппінської програми Maritime Safety Capability Improvement Project (MSCIP).

Про це повідомляє Берегова охорона Філіппін на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство транспорту Філіппін у лютому 2020 року, підписало з японською суднобудівною компанією Mitsubishi Shipbuilding Со. контракт на будівництво для берегової охорони Філіппін двох 94-метрових патрульних кораблів MRRV, проте як зараз виявилося судна мають довжину 97 метрів.

Кораблі побудовані на основі модифікованого варіанту патрульного судна класу Kunigami, що знаходиться на озброєнні берегової охорони Японії та відрізнятимуться головним чином наявністю вертолітного ангара.

Багатоцільове судно має довжину 97 метрів, зможе досягти максимальної швидкості 24 вузла (44,5 км/год), а також має дальність плавання понад 4000 морських миль.

Патрульний корабель буде використовуватися Філіппінською береговою охороною для проведення морських патрульних операцій, пошуку та порятунку на воді, а також гуманітарних місій та операцій з ліквідації наслідків стихійних лих.

Судно не має озброєння і буде оснащене лише трьома водяними гарматами, одна на носі корабля і по одній з кожного боку над містком.

Корабель матиме льотну палубу та ангар для розміщення одного вертольота.

Перший MRRV планується передати Філіппінам в березні 2022 року, а другий – через три місяці. Обидва корабля стануть найбільшими одиницями флоту філіппінської берегової охорони.

Окрім того, Філіппінським агентством новин 7 липня 2021 року, було повідомлено, що французька суднобудівна компанія OCEA висловила намір побудувати верфі в азійській країні.

Mitsubishi Азія Берегова охорона Філіппін Патрульний корабель Суднобудування Філіппіни Флот Японія