fbpx
Війська США та НАТО залишили найбільшу авіабазу в Афганістані

Війська США та НАТО залишили найбільшу авіабазу в Афганістані

Азія Афганістан НАТО Світ США

У п’ятницю війська США та НАТО залишили найбільшу авіабазу в Афганістані – Баграм.

Про це пише Reuters.

Сьогодні, 3 липня 2021 року має відбутися офіційна передача авіабази Силам безпеки Афганістану.

Авіабаза Баграм розташована у 60 на північ від Кабула, з неї військові США забезпечували свою повітряну та матеріально-технічну підтримку операції в Афганістані.

Виведення військ символізує кінець місії під керівництвом США в Афганістані.

Більшість американських сил виведуть з країни до 4 липня, коли в США відзначають свято Незалежності.

Після завершення виведення основних американських військових сил США залишать в Афганістані понад 600 військових для забезпечення безпеки дипломатів у посольстві.

Ще кілька сотень додаткових американських збройних сил залишатимуться в аеропорту Кабула декілька місяців, щоб допомагати турецьким військам, що забезпечують безпеку, як тимчасовий хід, поки не буде проведена більш офіційна операція з безпеки, очолювана Туреччиною, заявили чиновники.

Станом на кінець травня США вивели з Афганістану близько 40% свого військового персоналу.

Органам влади Афганістану передано шість об’єктів, близько 13 тис. одиниць обладнання передано співробітникам Управління Пентагону з логістики для утилізації.

У командуванні уточнили, що з міркувань безпеки дані про виведення американських військових з Афганістану надаватимуть лише у відсотковому співвідношенні.

Президент США Джо Байден, виступаючи в квітні, у прямому ефірі про політику в Афганістані, наголосив, що минуло 10 років з дня смерті Усами Бін Ладена, і настав час закінчити війну Америки в цій країні і повернути американські війська додому.

Азія Афганістан НАТО Світ США