fbpx
Військові Азербайджану зайняли нову територію

Військові Азербайджану зайняли нову територію

Азербайджан Вірменія Кавказ Кордон Нагірний Карабах

Військові Азербайджану взяли під свій контроль частину села Шурнух з вірменським населенням. Більша частина села знаходиться на території Вірменії.

Про це повідомляє Український Мілітарний Портал з посиланням на ЗМІ Азербайджану та Вірменії.

Як передає «Супутник Вірменія», про це повідомив староста села Акоп Аршакян.

«Все закінчилося. Приїхали азербайджанці, росіяни, наші прикордонники. До 5 січня дали час (залишити частину села – ред.), посеред села поставлять пости», – заявив староста села.

В Азербайджані підкреслюють, що ці території знаходяться за межами колишніх кордонів Вірменської РСР на території Кубатлинського район Азербайджану.

За словами старости села, вірменські кадастрові карти показують, що село повністю розташоване в Вірменії, а азербайджанці на підставі своїх GPS стверджують, що частина села залишається у них.

Як повідомлено, у Шурнуха зараз залишається невеликий підрозділ прикордонних військ Вірменії, що складається з 25-30 осіб.

Вірменський губернатор області Меліксета Погосян заявив, що прикордонники розташовуються в Сюнікській області, в тому числі у села Шурнух.

Військові Азербайджану зайняли нову територію. Фото: Село Шурнух та лінія розмежування між Вірменією та Азербайджаном

Прикордонники встають на кордоні, в тому числі на спірній 21-кіломпетровій ділянці. Тут тривають роботи з розміщення прикордонників, в тому числі на території біля села Шурнух, додав він.

«Закликаємо місцеве населення не піддаватися на провокації, щоб уникнути можливого напруги. Збройні сили Вірменії, вірменські та російські прикордонники повністю контролюють обстановку», – йдеться в заяві губернатора.

Нагадаємо, ситуація в Сюнікській області Вірменії загострилася після того, як в результаті війни під контроль Азербайджану відійшли деякі райони.

Після цього почався процес демаркації кордону з Азербайджаном, що викликало крайнє невдоволення жителів прикордонних населених пунктів.

Азербайджан Вірменія Кавказ Кордон Нагірний Карабах