fbpx
Військовий розкрадав деталі радіостанцій

Військовий розкрадав деталі радіостанцій

ДБР (Державне бюро розслідувань) Злочин ЗСУ Радіозв'язок Україна

Військовий ЗСУ здійснював розукомплектування та пошкодження радіостанцій та радіоприймальних вузлів.

Про це повідомляє Державне бюро Розслідувань.

До суду направлено обвинувальний акт відносно начальника радіостанції однієї із військових частин, що дислокується на Хмельниччині.

Слідством встановлено, що з червня 2019 року по квітень 2020 року військовий здійснював розукомплектування та пошкодження радіостанцій та радіоприймальних вузлів, що перебували на балансі військової частини, для подальшого викрадення їх елементів – мікросхем, транзисторів, КМ конденсаторів тощо.

Згодом посадовець збував ці деталі за межами частини.

Фото з матеріалу ДБР

«Своїми діями начальник не лише зменшив цінність обладнання, а й зробив його непридатним для використання за цільовим призначенням», – йдеться у повідомленні ДБР.

Як повідомлено, військовий завдав державі збитків у сумі 960 000 грн.

У квітні 2020 року перед проведенням перевірки комплектності техніки сержант самовільно залишив військову частину з метою уникнення відповідальності.

Таким чином, військовослужбовець обвинувачується в умисному пошкодженні спеціальної техніки, викрадені спеціальної техніки, вчиненого військовою службовою особою зі зловживанням службовим становищем та дезертирстві.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Фото з матеріалу ДБР

Нагадаємо, у листопаді 2020 року контррозвідка СБУ блокувала спробу незаконного вивезення з України комплектуючих та деталей для ЗРК «Оса-АКМ».

У серпні 2020 року слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань виявлено розкрадачів деталей з МіГ-29.

ДБР (Державне бюро розслідувань) Злочин ЗСУ Радіозв'язок Україна