fbpx
Якщо Німеччина не погодить передачу Україні танків, потрібна менша коаліція – Моравецький

Якщо Німеччина не погодить передачу Україні танків, потрібна менша коаліція – Моравецький

Війна з Росією Військова допомога Німеччина Польща Танк Танк Leopard 2 Україна

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що якщо Німеччина не погодиться на передачу Україні танків Leopard, союзники мають створити меншу коаліцію для підтримки ЗСУ.

Про це Моравецький заявив в інтерв’ю польському виданню PAP.

Він заявив, що вважає зволікання з боку Німеччини неприйнятним та підкреслив, що Берлін має принаймні не зв’язувати руки іншим союзникам.

Якщо згоди Німеччини на Leopard так і не буде, то ми будемо будувати меншу коаліцію держав, готових поділитися своїми сучасними танками з Україною. Ми не будемо просто спостерігати, як Україна стікає кров’ю… Україна і Європа переможуть у цій війні – з Німеччиною або без неї“, – заявив Матеуш Моравецький.

Матуеш Моравецький. Фото: ЗМІ Польщі

Також він підкреслив, що хоча новий міністр оборони Німеччини заперечує блокування передачі танків Україні, Борису Пісторіусу варто було б виступити з чіткою заявою, що Берлін підтримує таке рішення.

Нагадаємо, журналісти видання Spiegel повідомили, що Німеччина може передати Україні 19 танків Leopard 2A5. Це танки, які зараз використовуються для зображення ворожих сил у центрів бойової підготовки Бундесверу.

Leopard 2A5 Фото: KMW

За підсумками засідання контактної групи у форматі “Рамштайн” міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що буде проведено аудит танків.

Це потрібно, щоб швидку ухвалити рішення яку саме техніку надати Україні, якщо відповідне рішення буде підтримано.

11 січня президент Польщі Анджей Дуда заявив про готовність передати Україні роту танків Leopard 2.

Війна з Росією Військова допомога Німеччина Польща Танк Танк Leopard 2 Україна