fbpx
Японія та США розробляють нову ракету-перехоплювач гіперзвукової зброї

Японія та США розробляють нову ракету-перехоплювач гіперзвукової зброї

Азія ППО та ПРО Світ США Японія

Японія та США розробляють нову протиракету для знищення гіперзвукових цілей, яка частково замінить ракету SM-3.

Про це повідомляє видання Sankei.

Посилення інтересу країн навколо Японії до розробки гіперзвукової зброї потребує своєчасної реакції з боку США та Японії.

Обидві країни вже співпрацюють у розробці та виробництві нової ракети SM-3 Block 2A/B для посилення спільної системи протиракетної оборони.

Нова ракета зможе боротись з гіперзвуковими об’єктами на великих відстанях, використовуючи систему інфрачервоного наведення та активну ГСН.

У квітні КНДР провела випробування нової балістичної ракети Hwasong-18, на якій, за повідомленнями японської розвідки, можливе встановлення гіперзвукового глайдера.

Наразі Сили самооборони Японії проводять масштабну програму посилення систем протикорабельної, протиповітряної та протиракетної оборони через збільшення промислового потенціалу КНР та КНДР.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, міноборони Японії розмістило замовлення з суднобудівниками Mitsubishi Heavy Industries та Japan Maritime United на проєктну розробку перспективних кораблів протиракетної оборони.

米軍の「共同交戦能力」搭載へ イージス・システム艦2隻―集団的自衛権行使にも・防衛省:時事ドットコム

Водозаміщення есмінців оцінюють у 20 000 тисяч тонн. Використання новітньої радіолокаційної станції AN/SPY-7 дозволить інтегрувати кораблі в систему протиповітряної оборони США.

Країна дуже серйозно слідкує за розвитком подій у тихоокеанському регіоні та спільно із Тайванем розширює виробництво ракетного озброєння для протидії цій загрозі.

Очікується, що пік виробництва ракет на Тайвані припаде на 2024 рік. Це дозволить передати збройним силам країни 1000 ракет до систем ППО й протикорабельних систем та крилаті ракети.

Для реалізації таких масштабів виробництва у 2021 році Тайвань виокремив спеціальний бюджет розміром 7,4 мільярда доларів.

Подібне фінансування прискорить виробництво вкрай важливих для Тайваню надзвукових протикорабельних ракет Hsiung Feng III та дозвукових Hsiung Feng II.

Азія ППО та ПРО Світ США Японія