fbpx
З Франції до України прямують шість САУ “CAESAR”

З Франції до України прямують шість САУ “CAESAR”

Артилерія Військова допомога Європа САУ САУ CAESAR Україна Франція

На шляху до України прямує нова партія французьких 155-мм самохідних артилерійських установок “CAESAR”.

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що Збройні Сили України найближчим часом отримають шість САУ “CAESAR”.

Виступаючи на засіданні комітету із закордонних справ, оборони та збройних сил французького Сенату, Колонна сказала, що 12 таких гаубиць уже доставлено до України.

Передбачувана дата прибуття на територію України САУ не уточнюється.

Ми вирішили не повідомляти про весь наш військовий внесок і залишити цю інформацію для наших партнерів“, – сказала Кетрін Колонна.

З прибуттям до України нової партії, українські військові матимуть у своєму розпорядженні 18 французьких установок “CAESAR”.

Еммануель Макрон пообіцяв цю додаткову партію САУ 16 червня під час візиту до української столиці.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Париж поставив до Києва, крім САУ, протитанкові ракети “Milan” та зенітні ракети “Mistral”.

Наприкінці червня міністр оборони Себастьян Лекорню заявив, що Франція також має намір відправити значну кількість бронетранспортерів.

Мобільна українська група з ПЗРК “Mistral”. Травень 2022. Фото: Фонд "Повернись Живим"

Також французька компанія “Matiere” передасть Україні 36 легкозбірних мостів довжиною від 23 до 46 метрів для відновлення зруйнованої інфраструктури.

“CAESAR” – французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також забезпечення проходів мінними полями та польовими загородженнями.

САУ “Caesar” бійців 55 ОАБр. Травень 2022. Фото: ЗСУ

Артилерійська частина представлена 155-мм гаубицею зі стволом 52 калібру. Максимальна дальність стрілянини – 42 км. Швидкострільність – шість пострілів за хвилину.

Артилерія Військова допомога Європа САУ САУ CAESAR Україна Франція