fbpx
За рік ЖБТЗ передав ЗСУ понад 100 одиниць техніки

За рік ЖБТЗ передав ЗСУ понад 100 одиниць техніки

БМП БМП-1 БМП-2 Бронетехніка Житомирський бронетанковий завод ЗСУ Україна

За рік ЖБТЗ передав ЗСУ понад 100 одиниць відремонтованої броньованої техніки.

Про це повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром».

Бойові машини пройшли повний цикл капітального та регламентного ремонту на ДП «Житомирський бронетанковий завод».

На відремонтовані бронетехніці відновлено боєздатність усіх систем та агрегатів, замінено несправні прилади, перевірено роботу озброєння тощо.

Крім того, на БМП встановлено сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва, а також фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з сучасними діодними лампами.

Цьогоріч ЖБТЗ розпочав оснащувати вітчизняну бронетехніку гусеничними стрічками виробництва харківського Заводу імені В.О. Малишева, який також входить до складу Укроборонпрому.

Бойові машини піхоти перед передачею Міністерству оборони України

Також житомирське підприємство опанувало і власне виробництво гусениць. Раніше така продукція постачалася лише з-за кордону та з постачанням виникали проблеми. Перша партія машин із гусеничними стрічками ЖБТЗ була передана у війська в серпні.

Наразі в рамках програми імпортозаміщення Житомирський бронетанковий завод виробляє не тільки власні гусениці, а й багато інших комплектуючих для вітчизняної техніки.

«Житомирський бронетанковий завод», спеціалізується на капітальному ремонті та модернізації бронетанкового озброєння та техніки.

Процес ремонту бойових машин піхоти на ДП «Житомирський бронетанковий завод»

Серед техніки яку ремонтує завод:


Матеріал про підприємство: ЖБТЗ презентував свої можливості


Також підприємство виконує капітальний ремонт окремих агрегатів та вузлів зазначеної техніки (зокрема, дизельних двигунів УТД-20, 5Д20-240, В-2 та В-6, В2-500, В-55, ЯМЗ-236/238/240), виготовленні запасних частин до бронетехніки, нестандартного та паркового обладнання для військ і ремонтних заводів.

БМП БМП-1 БМП-2 Бронетехніка Житомирський бронетанковий завод ЗСУ Україна