fbpx
Залужний заявив, що ЗСУ потрібні винищувачі F-16

Залужний заявив, що ЗСУ потрібні винищувачі F-16

F-16 Авіація Валерій Залужний Винищувач Війна з Росією Головнокомандувач ЗСУ ЗСУ ПС ЗСУ Світ Україна

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернувся до західних союзників із закликом надати українським Повітряним силам винищувачі F-16.

Заклик опублікований на його офіційних сторінках у соцмережах.

«Україні потрібні F-16», – йдеться у лаконічному повідомленні головнокомандувача ЗСУ.

Також Залужний оприлюднив відео роботи української бойової авіації, а саме винищувачів МиГ-29.

На початку цього відео українські військові розповідають, як для них почалося повномасштабне російське вторгнення та як їм сьогодні доводиться воювати з авіацією окупантів на застарілій авіатехніці ще радянського зразка.

Також військові аргументують потребу в західних сучасних винищувачах для Сил оборони України.

У відео командир бригади тактичної авіації Олексій Манюшкін Повітряних сил ЗСУ заявив, що українські військовослужбовці настільки вмотивовані, що готові в найкоротші терміни оволодіти будь-якою західною технікою, щоб наблизити перемогу України.

«Літак МиГ-29, будемо казати правду, він уже морально застарів. F-16 може застосовувати всю номенклатуру західного озброєння, що є на озброєнні країн НАТО.

Ми зараз використовуємо деякі західні зразки зброї, такі як HARM. Це протирадіолокаційна ракета, але ефективність її буде набагато вищою, якщо ми застосовуватимемо її з винищувачів F-16», – сказав він.

Один із пілотів говорить, що найскладніше – це не вміння пілотувати цей літак, а саме вміння застосувати винищувач у реальному бою.

Миргород, навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та українські літаки Cу-27. 2011 рік. Україна. Фото: poltava.to

Винищувачі F-16 забезпечать Повітряні сили ЗСУ можливістю знищувати повітряні, наземні та морські цілі противника.

Нагадаємо, що нещодавно начальник авіації Повітряних сил України Сергій Голубцов розповів виданню The Times, що американська оцінка українських пілотів у США показала, що вони у разі початку тренувань будуть готові керувати винищувачами F-16 менше ніж через шість місяців навчання.

F-16 Авіація Валерій Залужний Винищувач Війна з Росією Головнокомандувач ЗСУ ЗСУ ПС ЗСУ Світ Україна