fbpx
Збільшено перелік військових, які отримують додаткову винагороду

Збільшено перелік військових, які отримують додаткову винагороду

Грошове забезпечення ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна

У Міністерстві оборони України заявили, що збільшують перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду.

Про це у вівторок 3 жовтня повідомили на офіційному сайті оборонного відомства.

Серед іншого, збільшені виплати: пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.

Найближчим часом додаткова винагорода надійде на рахунки наступних категорій військовослужбовців:

  • 100 000 гривень – військовослужбовцям ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;
  • 100 000 гривень – військовослужбовцям, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;
  • 50 000 гривень – військовослужбовцям зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;
  • 30 000 гривень – військовослужбовцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій. Нараховується з 29-го вересня.
Фото на тему гроші/виплати

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 гривень. Нарахування здійснюється з 1-го червня.

  • Інструктори учбових центрів отримуватимуть додатково від 15 000 до 30 000 гривень. Нараховується з 1-го червня.
  • Строковики – 6 000 гривень. Нараховується з 1-го червня.
  • Курсанти – 2 350 гривень. Нараховується з 1-го червня.

У Міноборони наголосили, що зазначені військовослужбовці отримають відповідні доплати вже найближчим часом.

Оновлене грошове забезпечення військові почнуть отримувати з 29-го вересня.

“Виплати бійцям, які воюють на передньому краї, збережені на тому ж рівні – 100 000 гривень”, – додали в оборотному відомстві.

Це ж стосується військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісті.

Нагадаємо, що президент України підписав закон про посилення соціального захисту військових, поліцейських та деяких інших осіб, що передбачає передачу зарплат полонених їхнім сім’ям.

Фото на тему ДСНС

У документі передбачено збереження грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили у полон, а також зникли безвісти за особливих обставин.

Йдеться про можливість виплат цих грошей їхнім сім’ям. При цьому, це не стосуватиметься тих, хто добровільно здався у полон або самовільно залишив місця служби.

Грошове забезпечення ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна