fbpx
Журналісти CNN зафіксували російські пускові установки “Буратіно” на кордоні України

Журналісти CNN зафіксували російські пускові установки “Буратіно” на кордоні України

CNN Російська агресія

Російська термобарична пускова установка «вакуумних бомб» була помічена журналістами CNN на кордоні України. Її також називають “Буратіно”.

Джерело: CNN Фред Плейтген, Івана Коттасова та Тім Лістер

Російську термобаричну реактивну систему залпового вогню помітила команда CNN на південь від Білгорода (Росія) біля кордону з Україною рано в суботу вдень.

Реактивна система залпового вогню TOS-1 або TOS-1A, побачена CNN, здатна запускати ракети з термобаричними боєголовками.

Наразі не було жодних доказів застосування термобаричної зброї в конфлікті в Україні. (Хоча опосередковані свідчення про це були, – Мілітарний портал)

Ці види зброї не використовують звичайні боєприпаси. Натомість вони заповнені високотемпературною вибуховою речовиною високого тиску. Їх іноді називають «вакуумними бомбами», оскільки вони всмоктують кисень з навколишнього повітря, створюючи потужний вибух і велику хвилю тиску, що може мати величезні руйнівні наслідки.

За даними Human Rights Watch, у Чечні застосовувалася термобарична зброя з жахливими наслідками. Їх використання було засуджено рядом неурядових організацій.

CNN Російська агресія